Amerikanska kongressen inför sanktioner mot Turkiet för 2021

USA: s försvarsbudget 2021 är idag föremål för intensiva politiska strider mellan kongressen och Donald Trumps ordförandeskap, om många ämnen. Men kongressen utnyttjade också tillfället fullständigt för att kontrollera eller neutralisera vissa överskott i utrikespolitiken som president Trump har genomfört under de senaste åren. En av de mest känsliga aspekterna på den internationella scenen, särskilt för Europa, av detta amerikanska politiska motstånd, är utan tvekan skyldigheten för den amerikanska presidenten, oavsett vilken han än är, att genomföra de sanktioner som föreskrivs i CAATSA-lagstiftningen mot Turkiet efter köp av S-400 luftfartygsbatterier från Ryssland, inom 30 dagar efter antagandet av försvarsbudgeten.

Dessutom ger det tillstånd för de amerikanska väpnade styrkorna att avyttra de 6 redan monterade F35A som ursprungligen var planerade för Turkiet, som kunde representerar den möjlighet som Aten söker att samtidigt förvärva en minsta flotta med färdiga F35-flygplan och ta tillfället i akt att tummen på näsan mot sin krigsmässiga granne.

Den första av 100 F35A i turkiska färger kommer förmodligen inte att överföras till Turkey Defense News | Militära allianser | Stridsflygplan
De 6 F35A som byggts för det turkiska flygvapnet innan utvisningen från Ankara-programmet kan nu användas (eller säljas) av de amerikanska arméerna.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT