Det franska förslaget om 6 använda A330 MRTT förför de indiska myndigheterna

Har Frankrike upptäckt graden för försäljning av vapensystem? Hur som helst, efter Grekland och Kroatien, har Paris återigen tagit initiativet att erbjuda nyligen och moderniserade begagnade enheter, till ett mycket attraktivt pris, i ett försök att etablera sig på en strategisk marknad mot Indien. Den här gången finns det 6 A330-tankflygplan med 5 till 7 års tjänst för att förvandla dem till en bensinversion i flera uppdrag MRTT Phoenix-flygning, som de som tillträder idag inom det franska flygvapnet. Enligt webbplatsen Hindustantimes.com, med hänvisning till uttalanden från tjänstemän och soldater, verkar detta franska erbjudande vara mycket väl mottaget av landets myndigheter, särskilt eftersom det skulle bäras direkt av den franska presidenten.

Det indiska flygvapnets tankflotta är nu väldigt liten, med endast 7 rysktillverkade Il-76 Ms. Fram till nyligen tillät den numeriska överlägsenheten hos IAF att den samtidigt kunde distribuera ett stort antal enheter både nära de pakistanska och kinesiska gränserna. Men med minskningen av antalet stridsekvadroner och ökningen av spänningarna på den indokinesiska gränsen måste New Delhi nu samtidigt kunna distribuera sina enheter över hela sitt territorium, oavsett deras ursprungliga bas. Detta är särskilt viktigt när det gäller flottan av Su-30MKI tunga stridsflygplan och multi-roll stridsflygplan Rafale, två flygplan med kapacitet för tankning under flygning.

Su30MKI Defense News | Flygplan Tankers | Indo-pakistansk konflikt
Su-30MKI kan också tankas under flygning, vilket ger detta luftöverlägsna flygplan ett avsevärt utökat intervall.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Avions Ravitailleurs | Conflit Indo-Pakistanais

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna