Trump var redo att vinna sitt showdown för att sälja F35s till Förenade Arabemiraten

Övergångsfasen mellan administrering av Donald Trump et celle de Joe Biden, som kommer att avslutas med den senare invigningen den 20 januari, är föremål för intensiv konfrontation mellan de demokratiska och republikanska lägren, särskilt i fråga om försvarsfrågor. Så den sittande presidenten i ytterligare en månad lobbyade för skyndsamt klara Pentagons budget 2021, där han har placerat några av de yxor han anser vara en prioritet. Paradoxalt nog hotar samma Donald Trump idag att lägga veto mot presidentvalet för samma budget, om den amerikanska kongressen flera av dessa krav, inklusive stopp av förfarandet som syftar till att byta namn på militärbaserna med namnen på konfedererade soldater från inbördeskriget, samt en ändring av ett lagförslag för att förbjuda Internetjättar för att ta bort politiskt innehåll som de anser vara desinformation, ett ämne som har irriterat presidenten extremt under presidentkampanjen.

La Representanthuset har redan i början av veckan validerat Pentagons budget 2021och senaten, fortfarande med republikansk majoritet, verkar vara inställd på att göra detsamma. Erbjuds denna ersättning till Donald Trump? Hur som helst, samma senat har just avvisat två räkningar för att avbryta försäljningsförfarandet för 50 F35A18 MQ-9B Guardian dronesystem och ett imponerande lager av ammunition och reservdelar, allt för en faraonisk summa på 23 miljarder dollar, med 46 röster mot 50 för de första och 47 röster mot 49 för den andra. Faktum är att presidenten nu har en fri hand för att gå vidare i denna fråga och underteckna kontrakt före presidentens invigning.

senaten News Defense | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Förenade Arabemiratens senat avvisade demokraternas räkningar om att avbryta försäljningen av F35A och MQ9B till Förenade Arabemiraten

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna