US Marines Corps vill ha lätt vagrant ammunition i infanterienheter

Under andra världskriget hade alla amerikanska infanteriföretag ett team på 60 mm mortel, som var avsedda att ge kortvarigt artilleristöd vid behov. Förbättringar av kommunikationsteknik och räckvidden för dess traditionella artillerisystem har gradvis eliminerat denna praxis. Trots ankomsten av anti-tank-missiler, såsom Javelin, tror Marine Corps-högkvarteret nu att dess enheter behöver öka sin egen eldkraft. Snarare än att gå tillbaka till 60 murbruk, och som de israeliska styrkorna, försöker kåren idag att skaffa lätt vagrant ammunition som agerar i svärmar för denna funktion.

Det måste sägas att herrelösa ammunition till stor del har visat att de är effektiva de senaste månaderna, särskilt under Nagorno-Karabakh-konflikten, under vilken Harop, Harpy och Defender-1 av den israeliska fakturan som genomförts av de azerbajdzjanska styrkorna decimerade pansarfordonen, luftfartygsförsvaret och stödpunkterna för de armeniska styrkorna som står inför dem, utan att de senare har kunde vedergälla. Endast dåligt väder började, från mitten av oktober, gjorde det möjligt att minska trycket som dessa vilse ammunition satte på de armeniska försvararna. Den exakta mängden av dessa strejker är fortfarande oprecis, särskilt eftersom siffrorna är underskattade eller överdrivna på båda sidor beroende på fall, men det råder ingen tvekan om att dessa vapensystem har spelat en viktig roll i den azeriska segern i höst.

switchblade300 e1607616412327 Försvarsnyheter | Amfibieanfall | Nagorno-Karabach-konflikten
Roamingammunitionen Switchblade 300 testades av amerikanska specialstyrkor under konflikten i Afghanistan från 2013, med enligt uppgift utmärkta resultat.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Amfibieöverfall | Nagorno-Karabach-konflikten

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna