Amerikanska styrkor i Mellanöstern på högvarning för rädsla för iransk vedergällning

Efter israeloch inte överraskande är det de amerikanska väpnade styrkornas position i Persiska viken och i närheten som ska vara i beredskap. I själva verket, enligt förtroendet för en amerikansk tjänsteman som samlats in av webbplatsen Politico.comskulle USA ha upptäckt spännande varningsskyltar kopplade till förberedelserna för iranska attacker, särskilt från de iranska miliser som finns i Irak.

Pentagon verkar ta dessa hot väldigt seriöst, oavsett om det är vedergällning för mordet på den iranska kärnkraftsforskaren Mohsen Fakhrizadeh i utkanten av Teheran av en väpnad grupp uppenbarligen mycket väl utbildad och förberedd, attack tillskriven av Iran till den israeliska Mossad, eller angående den första årsdagen av döden av Qassem Soleimani, den mycket populära ledaren för revolutionens vakter, dödad av en amerikansk drönestrike den 3 januari 2020.

1350126 en vy visar scenen för attacken som dödade den framstående iranske vetenskapsmannen mohsen fakhrizadeh outs Defense News | Irakkonflikten | Jemen konflikt
Den iranska kärnkraftsforskaren Mohsen Fakhrizadehs bil full av stötar under attacken som dödade hans liv den 27 november 2020

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Irakkonflikten | Jemen konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna