US Navy känner igen designfel i LCS i Freedom-klass

När det första Littoral Combat Ship, USS Freedom, gick i tjänst, var US Navy full av beröm för sin nya tekniska klump. Coastal Multipurpose Warship Program, som bygger på två olika klasser Frihet och självständighet, skulle bli en revolution i modern sjöstrid. Mycket automatiserad innefattade LCS särskilt en modulstruktur som gör att fartyget kan gå ombord, i form av containrar, olika taktiska moduler, oavsett om det var att inrätta kommandoenheter, att utföra minakrigsåtgärder, eller för att utföra krigsoperationer mot ubåtar. Dessutom hade korvetterna i Freedom-klassen ett helt nytt framdrivningssystem som möjliggjorde kraftfulla accelerationer och en toppfart på nästan 50 knop.

Tyvärr gav den första entusiasmen snabbt plats för en oändlig kedja av besvikelser, och programmet upprätthölls bara genom upprepad ingripande från senaten, som upprepade gånger har förnekat den amerikanska marinen att avbryta återstående fartyg på beställning. I fråga, operativ kapacitet och en mycket otillräcklig eldkraft med tanke på utvecklingen av hot, även i kustzonen, misslyckandet med den modulära designen som gör att fartygen i standardformat inte kan utföra ASM eller krigsuppdrag från gruvor och ett ömtåligt och sviktande framdrivningssystem för de 17 frihetsklassenheterna.

Freedom LCS Speed ​​​​News Defense | Militära marinkonstruktioner | FÖRENTA STATERNA
Freedom-klassen LCS skulle ursprungligen nå hastigheter i storleksordningen 50 knop, men utvecklas nu med 10 eller 12 knop på grund av fel i framdrivningssystemet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna