Naval Group och Belharra återvänder till tävlingen i Grekland

Igår pratade vi om vikten av den allmänna opinionen i försvarsbeslut. Idag lär vi oss att avsiktsförklaringen som regeringen i Kyriakos Mitsotakis skulle sända om förvärv av fyra amerikanska MMSC-fregatter, istället för FDI Balh @ rra fregatter från Naval Group som Frankrike och Grekland diskuterade gemensamt efter en avsiktsförklaring som undertecknades för ett år sedan har inte skickats. Enligt webbplatsen alltid mycket välinformerad defensereview.gr, skriket som detta regeringsbeslut väckte i media och i den allmänna opinionen, ledde de grekiska myndigheterna till backtrack.

Orsakerna till detta populära, media och politiska misstro är många, och de som följer Meta-Defense vet redan mycket om det. För det första har MMSC operativ kapacitet som är mycket lägre än en Belharra, med varken ett skrovsonar eller långväga luftfartygsmissiler som Aster 30, och inte mer än en radar jämförbar med Seafire 500. Konkret, där en FDI kan genomföra ett förnekande av luft- och marinåtkomstbubbla Med en radie på 100 km eller mer än 15.000 2 km50 kan en MMSC med sina ESSM-missiler bara utstråla 4000 km eller mindre än 2 km4. Vi behöver därför nästan XNUMX MMSC för att täcka samma omkrets av Egeiska havet som en enda Belharra. Å andra sidan kan IDF distribuera MdCN-kryssningsmissiler, en strategisk förmåga för Aten att hålla Ankara i schack.

MMSC för Hellenic Navy Nej kostnaden är inte E 2 miljarder det är dubbelt så mycket Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Lockheed-Martin MMSC är förstorade versioner av US Navy Freedom Class LCS

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna