Offren för jättehackning pekar amerikanska byråer på Ryssland

Affären orsakar uppståndelse över Atlanten. Faktum är att flera av de viktigaste amerikanska myndigheterna, inklusive Department of Homeland Security, hackades i flera månader av ett team av hackare som potentiellt hade tillgång till alla e-postmeddelanden och dokument som utbyttes av dessa organ, vilket skapade en av de största säkerhetsöverträdelserna som USA har upplevt på decennier. Förutom de metoder som hackarna använder och de potentiellt läckta uppgifterna försöker departementet för nationell säkerhet nu fastställa hackets ursprung, och det verkar som om alla vägar leder till Moskva.

Det är genom en Orion-mjukvaruplattform från det kaliforniska förlaget SolarWinds som hackare har lyckats bryta sig in i systemen för flera av dessa amerikanska myndigheter, liksom många företag, programvaran. enligt mer än 18.000 XNUMX kunder enligt förlaget. Plattformen isolerades från resten av nätverket för en detaljerad utredning som leds av Cybersecurity and Infrastructure Security Agency som ansvarar för utredningen. Den senare varnade också för att andra säkerhetsproblem hade utnyttjats av hackare, bortom Orion-programvaran.

orion sammanfattning hem Försvarsnyheter | Kommunikations- och försvarsnätverk | Spionerar
Solarwinds Orion-plattform används i många federala avdelningar och byråer, liksom i många företag i USA

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Communication et Réseaux Défense | Espionnage

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna