Det fransk-tyska CIFS-artilleriprogrammet kan skjutas upp

När han kom till makten lanserade Emmanuel Macron fyra stora samarbetsprogram mellan Frankrike och Tyskland när det gäller försvarsutrustning, med målet att skapa en dynamik som så småningom skulle leda till framväxten av verklig europeisk strategisk autonomi. Medan fransk-tyska samarbeten på detta område nästan stannade i nästan 4 år trots många förfrågningar från Paris, gav Berlin detta franska initiativ ett gynnsamt mottagande, men det är i själva verket till stor del uppmuntrat av president Trumps fientliga inställning till Nato och mycket kritisk mot Tysklands brist på investeringar i försvar.

Förutom Eurodrone-programmet, vars ursprung är tidigare, kom Paris och Berlin sedan överens om FCAS-programmet (Air Combat System of the Future) avsedd att skapa en ny generation stridsflygplan, programmet MGCS (Main Ground Combat System) för en tung tung tank, MAWS-programmet (Maritime Air Warfare System) för maritim patrull och CIFS (Common Indirect Fire System) för artilleri. Även om dessa program omfattade ett stort antal olika ämnen hade viktiga punkter gemensamt, till exempel en mycket hög teknisk ambition som kännetecknades av termen "ny generation" kopplad till alla dessa projekt och följaktligen ett särskilt långt schema. , med idrifttagning som ursprungligen planerades mellan 2035 (MGCS / CIFS) och 2040 (FCAS / MAWS).

FCAS Infographic 2019 Defense News | Tyskland | Artilleri
FCAS-programmet är kärnan i det fransk-tyska militära industriella samarbetet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna