Tempest-programmet får en europeisk dimension

- Annons -

Tills nyligen, programmet FCAS (Futur Combat Air System) som är att föda den nya generationen Tempest-stridsflygplan var ett i huvudsak brittiskt initiativ. Säkert, Italien och Sverige hade meddelat sitt intresse för den här, men de två länderna hade varit minst sagt diskreta vad gäller deras effektiva åtaganden, särskilt ur budgetmässig synvinkel. Men denna situation kommer att förändras snabbt. Faktum är att den 21 december 2020 Brittiska, italienska och svenska försvarsministrar undertecknade gemensamt en avsiktsförklaring, eller Memorandum of Understanding, bindande de tre länderna under FCAS-programmet, i syfte att starta industriellt produktionssamarbete från 2025.

Detta är utan tvekan goda nyheter för London, som ser två stora partners ansluta sig till programmet, med uttalade ambitioner. Således presenterade den italienska försvarsministern, Lorenzo Guerini, Tempest-programmet för det italienska parlamentet som en av de viktigaste axlarna för italienska ambitioner när det gäller försvarets industriella insatser under presentationen av flerårsplaneringen 2020-2022. Roms mål, liksom med London, är att göra Stormen till den naturliga ersättningen för Typhoon i tjänst med båda de väpnade styrkorna och den perfekta lagkamraten för F35 A- och B-flottorna som kommer att sättas in av båda länderna.

F35B RAF Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Tempest-programmet får en europeisk dimension 4

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna