Russian Naval Aviation förvärvar 9-S-7760 Kinzhal hypersoniska missiler

Lite känt, den ryska marinflyget har mer än betydande flygresurser. Förutom de cirka tjugo Mig-29K och så många Su-33 som kan användas från hangarfartyget Kuznetsov, består dess stridsflotta också av cirka tjugo Su-30SM, lika många Su-27 och Su-24M attackplan planerade från landbaser för att skydda ryska vatten. Framför allt raderar den 32 avlyssnare MIG-31 som utför avlyssningsuppdrag nära landets marinbaser. Men detta uppdrag kommer snart att förlängas, eftersom den ryska flottan enligt Tass Agency förbereder sig för att ta i bruk två regement av Mig-31K, den speciellt modifierade versionen av avlyssnaren att implementera 9-S-7760 Kinzhal hypersonisk missil.

Redan i tjänst med det ryska flygvapnet gav Mig-31K / 9-S-7760-paret början på det hypersoniska missiloppet från 2018, då Vladimir Putin offentligt tillkännagav existensen av missilen. Mig-31K är en Mig-31 anpassad för att skjuta upp missilen 9-S-7760 på hög höjd (12 till 14 km) och i hög hastighet (över Mach 1), vilket ger missilen en räckvidd på över 2000 km, en hypersonisk hastighet högre än Mach 6, och en "komplex" bana som gör det nästan omöjligt att fånga upp av nuvarande västerländska antimissilsystem. Detta vapensystem ger det ryska flygvapnet förmågan att slå de flesta känsliga Nato-webbplatser (högkvarter, kommandocentra, kommunikationsnoder, radarstationer osv.) i Europa utan att ens behöva lämna luftskyddsbubblan i det ryska luftrummet.

Iskander system Nyheter Försvar | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan
Khz 47m2 Kinzhal-missilen härrör från 9M723 Iskander kortdistans ballistisk missil, av vilken den innehåller flera komponenter

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna