Bidens administration avbryter vapenexporten till Saudiarabien och Förenade Arabemiraten

Som vi redan har nämnt vid flera tillfällen var den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump inte snål med fallgropar för sin efterträdare, både inom den inhemska och internationella politiken. Och fallet med vapenexportkontrakt till Saudiarabien och Förenade Arabemiraten är förmodligen ett av de mest komplexa att hantera för den nya hyresgästen i Vita huset, så många komplikationer i serie är många, oavsett vilka alternativ som väljs. Förutsägbart beslutade Joe Biden därför att börja med att fördröja, avbryta genomförandet av kontrakt för vapenexport till dessa två länder, officiellt för att utvärdera insatserna som det är vanligt att göra för en ny administration.

De två allierade i Förenta staterna i Persiska viken är verkligen de viktigaste huvudpersonerna, tillsammans med Iran, i kriget som har härjat Jemen sedan 2015, och många rapporter från FN som från vissa icke-statliga organisationer ifrågasätter beväpning västerländska räkningar i attacker som bärs ut av Saudiarabien och Förenade Arabemiraten, vilket resulterar i ett stort antal civila dödsoffer i landet. Rapporterna är ofta motsägelsefulla enligt källorna om detta krig, men enighet tycks vara på minsta siffran 250.000 XNUMX döda, varav minst en fjärdedel är civila, vilket skapar en djup rörelse av avslag i västerländsk opinion mot export av vapensystem till Riyadh och Abu Dabi.

F35 fabriken Nyheter Försvar | Militära allianser | Saudiarabien
Förenade Arabemiraten och Saudiarabien representerar utmärkta kunder för den amerikanska försvarsindustrin och hjälper till att bevara tiotusentals direkta jobb kopplade till dessa investeringar

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Saudiarabien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna