Den amerikanska Raytheon utvecklar en "drone hunter" drone

Senaste uppdrag, såsom i Nagorno-Karabakh 2020, i Syrien eller Jemen, har visat att drönare är allestädes närvarande på slagfältet, liksom svårigheter som luftfartygssystem stöter på att eliminera dem. Oavsett om de används för att styra artilleriattacker, för att starta lätt luft-till-mark-ammunition eller i form av roamingammunition, har lätta drönare också visat sig vara extremt effektiva, så att de blir det största hotet som identifierats av stridarna. i dessa teatrar.

Sedan dess loppet för hitta ett effektivt botemedel mot detta hot lanseras, och många arméer, liksom många industriister, försöker hitta en lösning. I Ryssland är den valda vägen den Lätt yt-till-luft-missil, speciellt utformad för att eliminera denna typ av mål, som bygger på den extraordinära kunskapen hos ryska ingenjörer inom området. I Frankrike är det 40 mm RapidFire-pistolen som valdes för att skydda den franska marinens byggnader mot dessa hot, särskilt tack vare dess ökade räckvidd och höga precision. Tyskland, Storbritannien och USA satsade på laservapen för att eliminera dessa lätta drönare. Och nästan alla länder utvecklar jamming och elektroniska krigslösningar för att göra dem obrukbara.

Thales RAPIDSeaGuardian CIWS Euronaval 2016 nyheter 1 Defense News | CIWS och SHORAD | Nagorno-Karabach-konflikten
Thales RapidFire-system valdes av den franska marinen för att skydda några av dess enheter, särskilt mot hotet från drönare.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | CIWS och SHORAD | Nagorno-Karabach-konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna