Amerikanska specialstyrkor inrättade arbetsgruppen för social krigföring

Specialstyrkor är i allmänhet de första enheterna som utplaceras i en operationssal och därför de första som måste ta itu med den lokala uppfattningen om deras ingripande. Denna uppfattning manipuleras idag regelbundet av inflytandeoperationer som utförs av utländska makter eller fientliga grupper via sociala nätverk. För Överste Ed Croot, första chef för specialstyrkor från Fort Bragg i norra Kalifornien är det nu nödvändigt att även dessa specialstyrkor har medel för att upptäcka, identifiera och motverka dessa digitala massmanipuleringsoperationer, tack vare vad han beskriver som "skal av" artilleri av inflytande ".

I en tidigare artikel valde vi att definiera denna typ av militär handling med termen "Social Warfare". Med tanke på de många positiva återkopplingarna om denna artikel och denna terminologi kommer vi därför att fortsätta använda den. Social Warfare sammanför alla digitala operationer baserade på användningen av sociala nätverk och social viralitet för att skapa ett särskilt socialt sammanhang, oavsett om det är gynnsamt för en allierad handling, eller tvärtom, fientligt mot en handling från motståndaren, liksom operationer avsedda att motverka dessa stötande handlingar.

US SOCOM Syrien Defense News | Försvarsinstitutionella kommunikation | Konflikt i Mali
USA: s specialstyrkor är oftast de första som går in i en operationssal och de sista som lämnar den.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsinstitutionella kommunikation | Konflikt i Mali

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna