MBDA presenterar Skywarden, en mycket innovativ vision om kampen mot drönare

Vare sig det gäller själva drönare eller system som är avsedda att skydda mot drönare, så är inte europeiska industrier och arméer det känd för att vara i framkant inom dessa områden. Det kan snabbt förändras med Skywarden-programmet, utvecklat av det europeiska missilföretaget MBDA, som ger en vision som är både effektiv och innovativ på detta område, som sannolikt kommer att svara på många frågor och locka många väpnade styrkor under de kommande åren.

Inget behov av att leta efter en kanon, en missil eller en laser, monterad på ett pansarfordon, Skywarden är framför allt ett modulsystem av system, avsedd att integrera och dynamiskt styra ett brett spektrum av sensorer, soft-kill och hard-kill effektorer, för att övervinna detta hot, i all sin mångfald, från MANLIGA drönare till roamingammunition, inklusive mini-spaningsdronor och svärmar av drönare. Således kommer systemet att kunna förlita sig på radar, elektrooptiska system och elektroniska detekteringssystem för att lokalisera och identifiera hot; använda signal- eller GPS-störningar för att förvirra drönare; och använda kanoner, laser- eller mikrovågsenergivapen och missiler för att fysiskt eliminera drönare.

mbda skywarden News Defense | Tyskland | Laservapen och riktad energi
Skywarden integrerar ett stort antal sensorer och effektorer som verkar inom det övergripande systemet i en modulär arkitektur

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Laservapen och riktad energi

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna