Kan Frankrike och Europa återvända till DRONE-loppet TILL NEURON?

Att säga att Frankrike och Europa i allmänhet saknade en känsla av ankomsten av drönare, och i synnerhet Medium Altitude Long Endurance eller MANLIGA stridsdronor, såsom MQ1 Predator, MQ9 Reaper, eller Turkiska Bayraktars TB2, skulle vara en djup underdrift. Inte bara var de alla tvungna att utrusta sig utomlands, nära USA för de allra flesta fall, men de är fortfarande kvar idag inte kan komma överens om funktionerna och finansieringen av Eurodrone-programmet, som sannolikt kommer att se dagens ljus trots atten ny generation stridsdronor, mycket effektivare än den för närvarande i tjänst, kommer att börja utrusta de amerikanska och kinesiska arméerna.

Dessa nästa generations drönare, som kommer att tas i bruk under andra hälften av 2020-decenniet för att ersätta American Reaper eller Kinesisk Wing Loong, kommer verkligen att kombinera den stora autonomin och bärförmågan hos nuvarande MAN-drönare, i smyg och hastighet prototyper av stridsdronor som X-47 eller Sharp Sword. Lättare och billigare än tunga drönare som ryska S70 Okhotnik B eller US Navy MQ25 Stingray, kommer de att tillåta övervakning och strejkoperationer även i mycket omstridda miljöer. Dessutom, med marschfart i storleksordningen Mach 0,8 och ett intervall på 40 timmar som för närvarande, kommer de att erbjuda ett mycket bredare utbud av åtgärder och kraftigt minskade transittider, vilket gör det möjligt att distribuera dem från mer avlägsna baser.

Stridsdrönare ombord på CH 7 Defense Analyzes | Internationellt tekniskt samarbete Försvar | Stridsdrönare
Den kinesiska flygindustrin är mycket aktiv i utvecklingen av nya stridsdronor, oavsett om de är MAN, attack eller överljud, och till och med ombord

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Internationellt tekniskt samarbete Försvar | Stridsdrönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna