Frankrike erbjuder lånet av 4 Avions Atlantique 2 till Tyskland som en väntelösning

Den här är det osannolikt att tyskarna såg det komma! Vi kommer inte tillbaka till den mest komplexa situation som idag motsätter sig Frankrike och Tyskland i fråga om de olika försvarssamarbetsprogrammen som lanserades samtidigt med president Macrons ankomst till Elysepalatset, medan relationerna mellan Berlin och Washington var som värst med Donald. Trumps upprepade attacker mot Berlins ovilja att investera i sitt försvar och att förvärva utrustning tillverkad i USA. Sedan Joe Bidens ankomst till Vita huset har situationen ändrats mycket för Berlin, vilket visar en viss iver efter att förnya privilegierade och starka relationer med Washington, genom att det verkar genomgå flera förvärvsprogram. Amerikansk utrustning som hotar korrekt utförande av fransk-tyska program. I en annan artikel kommer vi att behandla de bakomliggande skälen som objektivt får Berlin att göra detta val.

Hur som helst, publiceringen för några dagar sedan av ett tillstånd som ges till Foreign Military Sales, eller amerikanska FMS, att sälja 5 P8 Poseidon-sjöfartsflygplan till Berlin för att delvis ersätta sin P3C Orion-flotta som nu nådde en kanonisk ålder, har synligt oroade de franska myndigheterna på högsta punkt angående framtiden för Maritime Air Warfare System-programmet, eller MAWS. Detta fransk-tyska program bör göra det möjligt att utforma ett maritimt patrullsystem till 2035 för att ersätta Atlantique 2 för den franska marinen och resten av Orion-flottan i Bundeswehr. För Berlin är det en fråga om att kompensera för föråldring av en del av dess flotta, medan behovet av maritim patrull ökar ständigt i Nordsjön. Men Paris fruktar att låta den amerikanska P8 etablera sig i Tyskland kommer att avsluta MAWS-programmet, som de tyska myndigheterna inte har visat överväldigande entusiasm under de senaste månaderna.

P3C Orion Tysklands försvarsnyheter | Tyskland | Maritime Patrol Aviation
Det tyska sjöpatrullflygplanet lider idag av många inkurans och stora tillgänglighetsproblem kopplade till åldern på sina P3C Orion-flygplan.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Maritime Patrol Aviation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna