Kina återupptar byggandet av typ 054A fiskefartyg mot ubåt

Under drygt ett år har de kinesiska myndigheterna beslutat att drastiskt minska synligheten för deras militära marinproduktion, och mer allmänt för all industriell försvarsindustriell produktion, för att minska bilden som ges på den internationella scenen. kolossala ansträngningar att upprusta och modernisera sina styrkor. En ny milstolpe nåddes förra veckan när kinesiska myndigheter varnade för att information (eller foton) om landets försvarsutrustning på sociala medier nu skulle kontrolleras noggrant och uppmanade bloggare och andra försvarsobservatörer kineser att inte avslöja känslig information utanför landet . Faktum är att det är mycket svårare att övervaka utvecklingen i kinesisk marinproduktion idag än för två år sedan. Och det är därför som återupptagandet av produktionen av Type 054A-fregatter i dag verkar vara en överraskning, även om det första skeppet i den nya serien visar sig vara klart för den kommande lanseringen.

faktiskt, ett foto publicerat på Twitter av kinesiska observatörer visa att en ny fregatt av denna modell nu är nära att lanseras, som ska äga rum i maj, nära Tre år efter att den sista enheten i den första satsen lanserades. Enligt inofficiell information som samlats in, och därför kommer att tas villkorligt, av kinesiska observatörer, har den kinesiska marinen beställt en ny serie med 20 fregatter av denna modell, vars konstruktion bör spridas över 5 till 7 år, vilket gör att deras antal blir 50 enheter, dvs antalet fregatter i OH Perry-klassen som var tillgängliga för den amerikanska flottan i slutet av 80-talet. Samtidigt kommer kinesiska varv också att börja bygga de första enheterna av typ 054B, produktionen av båda modellerna måste kaklas för en smidig övergång för både industriell infrastruktur och den kinesiska marinen. Till slut, 2035, bör Peking därför ha en stark flotta på 75 till 80 moderna fregatter för att stödja sina cirka 50 moderna förstörare och kryssare, och därmed överstiga den amerikanska flottan i Stilla havet, förstärkt av de av sina nära allierade (Australien , Japan, Sydkorea ..).

Jiangkai II typ 054A klass fregattförsvarsnyheter | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
De kinesiska typ 054A-fregatterna är balanserade och väl beväpnade fartyg, trots viss teknisk föråldring

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna