Vilka är konsekvenserna av F35-programmets nya budgetnedslag?

De sydkoreanska myndigheterna hade en mycket dålig överraskning angående deras F35-flotta, varav 24 av de 40 beställda flygplanen redan har levererats till den asiatiska halvön. Lockheed-Martin och de amerikanska myndigheterna kräver faktiskt 266 miljoner dollar i Seoul för att finansiera övergången av sin flotta till Block 4-versionen, den första versionen som anses vara effektiv i drift av Lightning II. Denna extra kostnad representerar en högre skattesats än för tre nya flygplan, eller nästan 3% av flottan som fortfarande ska levereras, helt enkelt för att få flygplanet till en användbar standard. Vad, naturligtvis, för att skapa vissa spänningar, särskilt inom den sydkoreanska politiska klassen. Denna extra kostnad är delvis kopplad till utvecklingen av Block IV-standarden, som har sett sin budget öka med 20 miljarder dollar på bara ett år, enligt US Government Accountability Office, eller GAO, i en anteckning som publicerades den 18 mars.

Detta är naturligtvis mycket dåliga nyheter för F35-programmet, som har intensifierat kommunikationsåtgärderna de senaste veckorna i ett försök att stoppa den avstånd som tillkännagivits av US Air Force, och för att mildra de förödande effekterna av ett sådant tillkännagivande på chansen att övertyga. exportkunder, medan enheten deltar i många internationella tävlingar, särskilt i Schweiz, Finland och Kanada, och att den fortfarande är starkt efterfrågad av Förenade Arabemiraten. Men trots Lockheed-Martins ansträngningar skulle den här senaste GAO-upptäckten mycket väl kunna övertyga de amerikanska myndigheterna om att löften om budgetkontroll och tillförlitlighet som den amerikanska tillverkaren lovade "för i morgon" under flera år inte längre är tillräckliga i ett sammanhang. av internationella spänningar intensifieras mer varje dag.

F35 USAF Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Förvaltningen av F35-programmet, och i synnerhet när det gäller block IV, har kritiserats hårt av US Government Accountability Office, eller GAO

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna