Indiska marinen gynnar 6 ubåtar vid kärnkraftsangrepp framför ett tredje hangarfartyg

Utvecklingen av ett tredje hangarfartyg och dess inledda luftgrupp för den indiska marinen har en stark symbolisk andel i landet. För New Delhi är det en fråga om att visa i Peking men också i Islamabad att den indiska marinen nu spelar vid domstolen för de stora marinerna i högsäsongen, och detta desto mer så att detta tredje fartyg måste vara utrustat med katapulter, strängar av hållplatser och moderna stridsflygplan, med sikte på utvecklingen av en ny nationell fighter ombord, programmet AMCA. Trots all symbolik som omger detta program har den indiska marinen emellertid officiellt informerat president Narendra Modi att under de nuvarande omständigheterna det var att föredra att snabbt förvärva en flotta med sex ubåtar med kärnkraftsattack, snarare än ett tredje hangarfartyg. Denna information bekräftar uttalandena för ett år sedan av den indiska stabschefen, general Bipin Rawat, som meddelade att byggandet av ett tredje hangarfartyg hade lite intresse i det nuvarande sammanhanget för den indiska marinen.

I själva verket, enligt den indiska generalstaben, har landet inte ett kall, åtminstone under de kommande decennierna, att förse sig med en betydande projektionsstyrka för vilken ett hangarfartyg som är tyngre och utrustat med katapulter skulle behövas. Omvänt, modernisering och snabb expansion av pakistanska flottor, som förvärvade 4 typ 054A-ubåtsfregatter och 8 anaeroba motorbåtar Typ 039B Med Peking, men också kineser, kräver idag förstärkning och modernisering framför allt den indiska ubåtkomponenten, den mest förmåga att kontrollera denna antagonistiska marinmakt. Och om de nya undervattensbåtar av P75-program, baserad på Scorpene of Naval Group, och de 6 ubåtar från program P75 (i) som måste skiljas under de närmaste månaderna, kommer verkligen att kunna hålla med avseende på ubåtar och de kinesisk-pakistanska fartygen som skulle närma sig de indiska kusterna, kontrollen av Indiska oceanen, det kräver ubåtar annars snabbare och mer autonoma, därför utrustade med kärnkraftsdrivning.

INS Khanderi kalvari klass scorpene Försvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Arméns budgetar och försvarsinsats
INS Khanderi, det andra fartyget i Kalvari-klassen, antogs till tjänst i september 2019. Det är en av de 3 mest moderna ubåtarna i tjänst i den indiska marinen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

  1. […] Sedan det nya flygplansfartyget INS Vikrant togs i bruk i september 2022, har frågan kring bygget av ett nytt fartyg, tyngre och utrustad med katapulter, varit föremål för många debatter i Indien. Paradoxalt nog är den indiska flottan helt klart, och under flera år, mycket reserverad med avseende på relevansen av att bygga ett fartyg som vill vara det indiska svaret på den nya kinesiska typen 003, med en deplacement på mer än 65.000 2004 ton och katapulter för att implementera den nya TEDBF ombord jaktplan för Twin Engined Deck Based Fighter, designad av den nationella flygplanstillverkaren HAL och den indiska vapenbyrån DRDO. Enligt de indiska amiralerna var kostnaderna relaterade till utvecklingen av ett sådant fartyg för att fullborda flottan som består av de två hangarfartygen INS Vikramaditya (fd Baku, sedan amiral Gorshkov förvärvade från Ryssland 44.000, och INS Vikrant, det första fartyget av lokal faktura, ett hangarfartyg på 2023 6 ton utrustat med hoppbacke och stopp som Vikramaditya, som måste nå en första operativ kapacitet i slutet av år XNUMX, skulle beröva det de nödvändiga krediterna för att utöka sin flotta med XNUMX nationellt designade kärnvapenattackubåtar. […]

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna