US Navy betvivlar intresset för en ny klass av lätta hangarfartyg

Under flera år har den amerikanska flottan kämpat för att definiera en strategisk plan för att modernisera sin flotta och bibehålla stigningen över den kinesiska flottan i full förändring. Många vägar har föreslagits för att tillgodose de mycket viktiga behoven i ett begränsat budgetmässigt sammanhang, inklusive utbyte av en del av Ford-klassens Super Aircraft Carriers som måste ersätta de inte mindre imponerande Nimitzes som för närvarande är i tjänst. av lättare hangarfartyg med konventionell framdrivning, avsedda att ingripa där kraften från en Ford inte krävdes. Detta tillvägagångssätt integrerades också i den flyktiga marinplanen 2045 som presenterades av försvarsminister Mark Esper några dagar före Donald Trumps nederlag i presidentvalet, som bland annat inkluderade ersätt fyra Ford-klass hangarfartyg med lika många lättare hangarfartygoch framför allt billigare.

Denna plan överlevde emellertid inte bytet av administration i Washington, och idag måste den amerikanska marinen presentera en ny plan för att svara på den kinesiska utmaningen och särskilt för att lindra det tillkännagivna tillbakadragandet av ett betydande antal fartyg i år framöver, till exempel angående ubåtar i Los Angeles-klassen, Ticonderoga-kryssarna eller de tidiga Arleigh Burke-förstörarna. Samtidigt har president Biden redan angett att den amerikanska försvarsbudgeten inte kommer att förväntas växa markant under de kommande åren eller ens kompensera inflationen. Under dessa förhållanden kan principen om lätta hangarfartyg utgöra ett alternativ för US Navy. Men enligt bakadmiral Gregory Harris, som befaller den amerikanska marinens Air Warfare-avdelning, skulle detta val vara långt ifrån så relevant som det verkar.

PAS Gerald ford News Defense | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära sjökonstruktioner
Ford-klass hangarfartyg är utformade för att upprätthålla begränsningarna av hög till mycket hög intensitet över tid, med mer än 150 luftrörelser per dag.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna