Den amerikanska armén formaliserar ordern på IVAS intelligenta infanteriglasögon

När den lanserades 2018, Integrated Visual Augmentation System, eller IVAS, intelligent infanteriglasögonprogram gjorde många observatörer, inklusive de i USA: s kongress, skeptiska. Bara tre år senare har resultaten som uppnåtts av Microsoft och dess HoloLens-teknik uppenbarligen slutat förföra cheferna för den amerikanska armén, som just har informerat Redmond-jätten. ett tioårigt kontrakt, därför 5 fasta år och 5 ettåriga alternativ, för design och tillverkning av ett odefinierat antal IVAS-system, vi talar om mer än 40.000 21,88 system, för ett totalt belopp på XNUMX miljarder dollar. Förutom den amerikanska armén deltar även US Marine Corps och US Special Forces i detta kontrakt.

Det måste sägas att IVAS har något att förföra. Med en autonomi i strid på 8 timmar tillåter systemet stridarna att ha en mängd information som hittills är otänkbar. Förutom det holografiska siktkorset som är kopplat till militärens vapen gör IVAS det möjligt att fånga och utbyta data om platsen och identifieringen av mål som vänliga enheter, att identifiera utrustning och ansikten, att i realtid presentera videor som kommer från drönare eller andra system, eller från artificiell intelligensgränssnitt för att bearbeta data. När det gäller simulering gör IVAS det möjligt att faktiskt verkar öka motståndarna för att sätta militären i en oöverträffad nedsänkning medan de är på marken.

IVAS2 Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Kooperativt engagemang
från början av projektet har slutanvändare integrerats i utvecklingsteamet för att utforma utrustning som uppfyller militärens förväntningar och behov

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Kooperativt engagemang

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna