Kina ökar sjö- och luftövningar runt Taiwan

Det har gått flera år nu, sedan det progressiva demokratiska partiets återkomst till makten 2016 med valet av Tsai Ing-wen, en stark motståndare till enande med Folkrepubliken Kina, som president för Republiken Taiwan, att spänningarna upphör att växa mellan Taipei och Peking. Spänningar som har förvärrats kraftigt av Trump-ordförandeskapet, det sistnämnda politiska ekonomiska kuppet mot Kina och den mycket betydande ökningen av vapenförsäljningen i Taipei de senaste åren. Men fram till nu hade Folkets befrielsearmés maktdemonstrationer förblivit uppmätta och alltid på ett rimligt avstånd från den oberoende ön sedan 1949 för att inte provocera en okontrollerad eskalering. Under de senaste månaderna har den kinesiska militära aktiviteten emellertid ökat avsevärt runt ön och har förändrats dramatiskt för att nu utgöra ett nästan dagligt hot mot ön.

Om de kinesiska flygvapen för bara en månad sedan nöjde sig med att tillfälligt korsa den fiktiva linjen som markerade mitten av Taiwansundet, som hittills fungerade som de facto-gränsen mellan de två länderna, multiplicerar de nu, på nästan dagliga bas, uppdragen i syfte att demonstrera dess förmåga att omge ön och därmed isolera den från ekonomiskt och särskilt militärt stöd som skulle kunna skickas av de allierade i Taipei i händelse av kris. Faktum är att i tre veckor nu har APL distribuerats i mycket långvarig takt skvadroner består vanligtvis av mer än tio stridsflygplan såsom J-11 tung stridsflygplan, J-10 lätt stridsflygplan, J-16 stridsflygplan, KJ-500 förvarningsflygplan och Y8 anti-ubåt krigsflygplan, för att genomföra uppdrag förbi ön, från norr som från söder, mest borstar ofta mot taiwanesiskt nationellt luftrum.

J11B 01 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Force Deployment - Återförsäkring
J-11 tunga krigare följer regelbundet skvadronerna som skickas av Peking för att utvecklas runt Taiwan. Hämtat från Su-27, har detta flygplan moderniserat flygteknik och kan implementera luft-till-luft-missiler med hög prestanda, såsom långväga PL-15.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna