Rysslands ambitioner med PAK DA: s strategiska bombplan avslöjade

- Annons -

Även om det ryska strategiska bombplanen PAK DA, som började i början av föregående decennium, var avsedd att ersätta den antidiluvianska Tu-2027-björnen som fortfarande är i tjänst i Moskvas strategiska arsenal från 95, är den fortfarande mycket mystisk, och det finns faktiskt lite information avslöjas om det, utan att någon kan bedöma dess sanning. En artikel publicerad på RIA Novosti-webbplatsen erbjuder en något mer upplyst vision om vad detta nya flygplan kommer att vara, som kommer att fungera tillsammans med Tu-160M ​​Black Jack strategiska bombplan och Tu-22M3M Backfire långväga supersoniska bombplan. början på nästa decennium.

Trots de få intressanta nya uppgifter som avslöjas i den här artikeln förblir konturerna i detta program obskyra. I bästa fall vet vi att enheten kommer att utformas i form av en subsonisk flygande vinge, en form som nu verkar vara nödvändig för denna typ av enhet, eftersom den behålls av Northrop-Grumman för B21 Raider Amerikansk, liksom av Kinesiska Xian för H-20-programmet avsedd att ersätta H-6 i Peking Strategic Air Force. Denna form av flygplan, ärvt från tysk forskning före och under andra världskriget, särskilt med Ho 229-prototypen från Horten, erbjuder mycket hög aerodynamisk prestanda samtidigt som det möjliggör transport av en stor mängd bränsle, vilket gör en perfekt kandidat för lång räckvidd strategiska bombplan. Frånvaron av horisontella och vertikala kanter gör det också möjligt att minska effekterna av elektromagnetisk resonans mot UHF- och VHF-vågor från vissa radar, vilket gör enheten mer lämplig för stealth.

horten ho 229 1944 Försvarsnyheter | Strategiska vapen | Strategiska bombplan
En av de 3 Horten Ho 220-prototyperna 1944 under testning i Tyskland.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Strategiska vapen | Strategiska bombplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna