US Air Force skickar F-16s beväpnade med aktiv ammunition till China Sea

- Annons -

Retoriken från diplomater och politiska ledare om de kriser som rockar världen idag är en sak. Men det finns tecken som talar mycket mer om dessa spänningar. Detta är fallet när det amerikanska flygvapnet skickar på uppdrag till Kinesiska havet, F16s från Misawa-flygbasen på Japans nordkust, för att patrullera i flera timmar i södra Kinahavet, tungt beväpnad för luft-till -luftsuppdrag med aktiv ammunition. Detta var precis vad som var fallet för några dagar sedan, när 4 F16 Wild Weasel squadrons återvände till sin bas i Misawa efter en utplacering av flera dagar till en bas på ön Okinawa, i södra delen av landet, från vilken flygplanet genomförde den 12 april ett uppdrag på flera timmar framför en skvadron med 16 J-16, 4 J-10, 4 H-6K bombplan och 2 ASM KQ-200 stridsflygplan och en KJ-500 flygklocka från Folkets befrielsearmé kom för att utmana det taiwanesiska försvaret liksom bärargruppen för hangarfartyget USS Roosevelt manövrerade i området.

Selon en mycket detaljerad artikel från Thedrive.com, de 4 tungt belastade amerikanska flygvapnet F-16 transporterade effektivt vardera 5 AIM-120C-7 AMRAAM medelstora luft-till-luft-missiler samt en AIM-9X eller AIM-9M Sidewinder självförsvarsmissil och en AN -ALQ-184 elektronisk krigföring pod, avslöjar uppdragets mycket operativa karaktär. Faktum är att för utbildning eller patrulluppdrag under fredstid, stridsflygplan knappast någonsin bär aktiv ammunition, dessa har en begränsad flygpotential på några hundra till några tusen flygtimmar. Dessutom, som stridsflygplan, måste missiler genomgå underhållsförfaranden efter ett visst antal flygtimmar. I själva verket gynnar flygvapen användningen av inert ammunition för träningsuppdrag, utrustade med det enda missilstyrningssystemet för att simulera dess användning. Och när det krävs användning av aktiv ammunition reduceras deras antal i allmänhet till ett strikt minimum, alltid i syfte att bevara dess potential.

F16 AIM120 utbildning Nyheter Försvar | Militära allianser | Stridsflygplan
För träningsuppdrag bär stridsflygplan oftast inerta versioner av beväpningar, såsom AIM 120 vid vingspetsen på denna F16, för att bevara potentialen för aktiv ammunition.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna