Royal Air Force beställer 14 MH-47G Chinook tunga helikoptrar

- Annons -

Royal Air Force kommer att fortsätta att ställa den tunga helikoptern CH-47 Chinook i många år framöver. Verkligen, ett avtal undertecknades den 25 mars mellan de brittiska myndigheterna och Pentagon, angående en order på 14 MH-47G Chinooks samt motorer, rustning och försvarssystem, till ett totalt belopp av 2 miljarder dollar.

Denna order, under diskussion sedan 2018 och som initialt täcker 16 flygplan, kommer i slutändan att skjutas upp i tre år på begäran av de brittiska myndigheterna, för att absorbera budgeteffekterna av covid-19-krisen. Det nya flygplanet kommer att ersätta det äldsta av de 60 CH-47 som fortfarande är i tjänst med Royal Air Force, och kommer att upprätthålla tung vertikal transportkapacitet efter 2040, enligt Royal Air Force.

Detta är den 4:e beställningen av detta flygplan som gjorts av Royal Air Force sedan 1978, och 72 flygplan har redan levererats till Storbritannien från 1980. De spelade nyckelroller under alla konflikter som brittiska styrkor deltog i från det att de togs i tjänst.

- Annons -

Under Falklandskriget överlevde endast en av de fem Chinooks som skeppades attacken på containerfartyget Atlantic Convoyer av argentinska Super-Etendards utrustade med AM39 Exocet-missiler. Under det första Gulfkriget transporterade en CH47 SAS Bravo Two Zero-teamet som skulle göras känt av den självbetitlade romanen av Chris Ryan, författare till romanen och Strike Back-serien. Det var samma sak i Kosovo, Sierra Leone, Afghanistan och på senare tid i Mali till stöd för den franska Barkhane-styrkan.

De brittiska Chinooks implementeras av 27:e och 18:e B-skvadronen, och 7:e Special Forces Squadron på Odiham-basen i Hampshire, 100 km öster om London, och 28:e skvadronen vid Henson-basen cirka 40 km längre norrut.

MH-47G chinook kommer att ersätta CH-47:orna i tjänst hos Royal Air Force i flera decennier
Royal Air Force beställer 14 MH-47G Chinook 3 tunga helikoptrar

LOGO meta defense 70 Stridshelikoptrar | Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna