USA: s armé skickar första Stryker M-SHORAD nära luftförsvar till Tyskland

- Annons -

5 år. Det här är tiden det tog mellan den brådskande uppmaningen från det amerikanska centralkommandot i Europa, USA: s europeiska kommando, om ett nära mobilt skydd mot luftfartyg och missilförsvar, och leverans av de första Stryker M-SHORAD-fordonen till 5: e bataljonen av det fjärde anti-flygplanartilleriregimentet från den 4: e amerikanska armén, baserad i Ansbach i Bayern. Sommaren 10 kommer bataljonen att ha uppfattat de 2021 M-SHORADerna som kommer att utgöra dess inventering, vilket ger tillbaka till de amerikanska mekaniserade styrkorna som sänts ut i Tyskland en självförsvarskapacitet i detta område som till stor del urholkades sedan de antidiluviska kaparralsystemen drog sig tillbaka. och av de få fransk-tyska Roland 32 som förvärvades av Förenta staterna 2, sedan 1979 har den bara litat på FIM-1988 Stinger infanteri-luft-raket och de få Avanger-systemen för detta uppdrag, liksom på den täckning som erbjuds av det långväga MIM-92 Patriot-systemet och den luftöverlägsenhet som US Air Force ska garantera.

Mais ankomsten av nya hot kopplat till den möjliga återuppkomsten av högintensiva konflikter mot tekniskt avancerade potentiella motståndare, såsom kryssningsmissiler och herrelösa ammunition, samt mindre förtroende för säkerheten att alltid få luftöverlägsenhet inför flerskiktade luftfartygssystem och jakt som genomförts av Ryssland eller Kina, till exempel, ledde den amerikanska arméns generalstab att ompröva sin strategi och lansera flera program som syftar till att låta enheter som är utplacerade på marken på ett autonomt sätt säkerställa sitt eget självförsvar inför dessa hot. M-SHORAD-systemet är det första svaret, men inte det enda, som tillhandahålls för att svara på detta problem.

RADA MHR radar 1 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | CIWS och SHORAD
Lägg märke till de cirkulära MHR-radarantennerna som omger M-SHORAD-tornet, vilket ger 360 ° detekteringsförmåga även när du är i rörelse.

LOGO meta defense 70 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | CIWS och SHORAD

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna