Rör tekniken för snabbt för industriella försvarsprogram?

Sedan 2 år, United States Marine Corps började en djup reflektion över karaktären av sitt uppdrag under de kommande åren och om de medel som står till dess förfogande att framgångsrikt utföra det mot en tekniskt avancerad motståndare med betydande militära resurser, vilket kan vara fallet. i budgetkontext i bästa fall frysta, i värsta fall krympande. De första framstegen i denna reflektion kom fram med publiceringen, förra året, aven ny interventionsdoktrin för kåren, baserat på mindre enheter, mycket mer rörliga och smidiga, som agerar i en samarbetsbubbla som gör det möjligt att slå fienden där han inte förväntar sig det, och låta honom slå där ingen längre är. Det var med andra ord en fråga för US Marines Corps att vara inspirerad av specialstyrkornas operativa metoder och den berömda Hit & Fade, strejka och försvinna, för att få fördelen på motståndaren.

Utöver doktrinen har kåren också djupt modifierat sin organisation och eliminerat sina tunga tankenheter som ärvts från en tid då den huvudsakligen ingrep som en klassisk infanteristyrka, som i Irak eller Afghanistan, och från USA. Majoriteten av dess artillerienheter, medan delta i utvecklingen av vapensystem anpassade till denna nya doktrin, som i fallet med det ljusa amfibiska krigsfartyget, fartyg med drygt 60 meters längd som kan transportera och landa 75 marinister med sin utrustning och med en räckvidd på 3500 mil tillräckligt för rörelse i den fridfulla zonen. Men bortom de pågående organiska omvandlingarna, och några program som identifierats i Quick-Win för att svara på det kinesiska hotet, återstår kroppens tekniska framtid att bestämmas.

Lätt amfibiekrigsfartyg LAW USMC Tyskland | Försvarsanalys | Stridsflygplan
US Marines Corps planerar att ha cirka 75 lätta amfibiska krigsfartyg eller lagar som kan landa och stödja en stridsenhet på XNUMX marinister med sin utrustning och stridsfordon på Stillahavsöarna.

Som bevis på att annulleringen av utbytet av LAV-25 lätta amfibiska pansarfordon med liknande fordon, bedömer generalstaben dem nu för att vara för sårbara eller olämpliga för behoven, oavsett om de är i spårad eller 8 × 8-version, i jämförelse med andra system som använder till exempel robotisering. Men om US Marines Corps vet vad som är fel, eller mer, han är fortfarande oförmögen att idag definiera vad han verkligen behöver för denna typ av uppdrag under de kommande åren är parametrarna så många och tekniken fluktuerande och snabb. Kommer från armén som har inspirerat de senaste månaderna de nya brittiska lärorna et australiska, finns det anledning att undra över tillräckligheten mellan nuvarande industriella försvarsprogram och framtida behov, eller om möjligheten att idag utforma utrustning med ett datum för ikraftträdande längre än några år.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Tyskland | Försvarsanalys | Stridsflygplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna