US Navy validerar många aspekter av dronsamarbete under träning UxS IBP

- Annons -

US Navy hade höga förväntningar på Träna Stillahavsflottan obemannade system Integrerat stridsproblem 21, eller UxS IBP, som var det första fullskaliga experimentet med användning av drönare och bemannade fartyg och flygplan i marinfältet. Vi vet nu mer om vilken typ av övningar som genomfördes, och resultaten, som uppenbarligen är mycket lovande, uppnåddes inom olika områden, allt från antifartygsskjutning utanför horisonten till utplacering. Från en svärm av antifartygsdronor till en ubåtjaktsimulering. De erhållna resultaten kommer att göra det möjligt Admiral Gilday, chef för marinoperationer för den amerikanska flottan, för att förfina det dokument som kommer att tjäna som grund för den amerikanska marinindustrins strategi för de kommande två decennierna, och som måste presenteras för presidenten och sedan för kongressen 2022.

Den första framgången som erhölls under UxS IBP är också den som erbjuder den största potentialen för kortvarig tillämpbarhet. Det var, varken mer eller mindre, än att upptäcka, identifiera, lokalisera och engagera ett marint ytmål med endast passiva medel som bärs av drönare och styrsystem för att leda en brand utanför horisonten för en SM6-mångsidarmissil och förstöra mål. Lokaliserades och identifierades av en satellit spårades målet därefter, dess kurs och hastighet beräknades med passiva elektroniska detektionsmedel som bärs av drönare innan data skickades till förstöraren USS John Finn som fortsatte till en SM6-missil som skjuter över horisonten för att förstöra det. Denna kedja av upptäckt och beslut gjorde det möjligt att validera systemens driftskompatibilitet för att engagera marinmål passivt, därför med mycket liten chans att målet skulle märka det, och med att skjuta utanför gränsen. Horisonten därför utan möjlighet till vedergällning.

US Navy Sea Hunter sjödrönare Försvarsnyheter | Maritime Patrol Aviation | Stridsdrönare
Det autonoma SeaHunter-fartyget var ursprungligen utformat för att experimentera med användningen av denna typ av fartyg för krigsuppdrag mot ubåtar.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Maritime Patrol Aviation | Stridsdrönare

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna