Indien förhandlar om hyresavtal för ett A330 MRTT-tankningsflygplan med Frankrike

Sedan flygplansleveranser Rafale mot Indien började, gjorde flygplanet som samlats i Merignac systematiskt resan med flyg tillsammans med ett A330 MRTT Phoenix tankerplan från flygvapnet. Målet för Paris var dubbelt. Låt å ena sidan tillåta långväga leveranser genom att minska antalet mellanlandningar till ett minimum, och därmed visa den franska jägarens potential och tillförlitlighet både för myndigheterna och för den indiska opinionen, som dessutom har tagit en av en oblandad entusiasm för Rafale sedan första leveransen. Å andra sidan var det frågan om att visa de indiska myndigheterna såväl som det indiska flygvapnet, parets prestationer Rafale-A330 MRTT, medan New Delhi letar efter en lösning för att förvärva en flotta på sex tankflygplan.

Det verkar som om den franska strategin har bära frukt sedan dess enligt dagliga Hindustantimes.com, sägs de indiska myndigheterna ha åtagit sig att förhandla med Paris om uthyrning av en A330 MRTT, i en process mellan stater, i syfte att utbilda IAF-personalen på plattformen, för att snabbt kunna fungera när 'IAF kommer att ta emot 5 andra MRTT som skulle förvärvas som ett andra steg. Användningen av leasing gör att IAF kan påskynda implementeringsprocessen. En identisk metod användes av New Delhi angående genomförandet aven flotta av MQ9B Guardian-drönare, varav 6 enheter ursprungligen hyrdes innanen order på 30 exemplar tillkännages officiellt några månader senare.

Morphee A330 MRTT Defense News | Flygplan Tankers | Militärt flygplanskonstruktion
Under den första toppen av COVID-kontaminering våren 2020 deltog flygvapens Phoenix aktivt i förflyttningen av patienter till mindre drabbade regioner innan de avskaffade hälso- och sjukvården i de områden som drabbades hårdast av pandemin

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tankflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna