Ungerska Lynx IVC kommer att utrustas med ADS StrikeShield-skydd mot hård dödande från Rheinmetall

Med en budget på endast 2,5 miljarder euro 2021 som motsvarar 1,5% av BNP och en arbetskraft på 20.000 2020 är de ungerska väpnade styrkorna bland de minsta i Europa. Men landet har inlett ett omfattande program för att modernisera sin militära kapacitet 2 med målet att uppnå en försvarsinsats på 2025% av BNP fram till 2026 i enlighet med landets åtaganden gentemot Nato. Och om Budapest inte planerar att utvidga sina styrkor avsevärt, kommer de att vara särskilt välutrustade med tillämpning av Zrinyi 2026-planen som lanserades XNUMX. Bland de viktigaste förvärven av landet de senaste månaderna kan vi citera ordern av 56 tecken Leopard 2 A4 och A7+, med 24 Pzh2000 självgående kanoner 155mm, liksom 20 beväpnade helikoptrar H145M och 16 manöverhelikoptrar H225M Caracal. Dessutom, i september 2020 blev landet den första kunden till KF41 Lynx infanterikampfordon från Tysklands Rheinmetall, med en order på 218 enheter.

Och medan de ungerska styrkorna uppenbarligen kommer att vara anmärkningsvärt utrustade, kommer de också att vara mycket väl skyddade. Faktum är att Rheinmetall just har meddelat att det undertecknar ett kontrakt på 140 miljoner euro för att utrusta hela VCI Lynx-flottan. Hard-kill Active Defense System eller ADS StrikeShield-versionen, den 3:e versionen av detta system. Detta är återigen en första exportframgång för det tyska APS (Active Protection System), där Berlin föredrog att förvärva den israeliska trofén för att skydda motsvarigheten till ett tankföretag Leopard 2. Det är sant att StrikeShield strängt taget inte är motsvarigheten till TROPHY, ett mycket tyngre och dyrare system avsett att skydda tunga stridsvagnar, där den tyska ADS, lättare, är designad för att skydda potentiellt lättare pansarfordon. Han deltar också, i denna egenskap, i den bedömning som gjordes av den amerikanska armén för att skydda sin Strykeroch konfronteras därför med TROPHY VPS, en lätt version av det israeliska systemet.

Tyska Rheinmetalls KF41 Lynx infanteristridsfordon Försvarsnyheter | Tyskland | Konstruktion av pansarfordon
Ungern är den första kunden till Rheinmetalls KF41 Lynx. Men det tyska pansarfordonet är det i finalen i Australien och deltar i OMFV-tävlingen för den amerikanska armén.

Rheinmetalls StrikeShield har riktiga argument att göra mot sina israeliska konkurrenter, det är sant i början av själva existensen av Hard-Kill-systemet. Det är i själva verket systemet med den lägsta elektromagnetiska strålningen på marknaden för att bevara den passiva smygen hos pansarfordonen. Det är också den som visar de kortaste reaktionstiderna. Under test har ADS således visat sig kunna avlyssna projektiler som skjutits på mycket korta avstånd, vilket gör det särskilt effektivt i stadsområden. Det är också mycket exakt och kunde upptäcka 7,62 mm projektiler under tester, även om systemet bedömde att avlyssning inte krävdes på grund av det låga hotet från handeldvapen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Konstruktion av pansarfordon

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna