Mer information om Ryska New Generation Light Fighter-programmet

Rysslands ansträngningar för att utveckla en ny lätt kämpe som kan flygas eller drivas som drönare verkar löna sig, och det officiella TASS-byrån precis som RIanovosti.ru-webbplatsen har fått ytterligare information för att få en uppfattning om prestanda, men också om placeringen av den nya enheten. utvecklingen tillkännagavs offentligt av Rostec Group CEO Sergei Chemezov, i december 2020. Vi lär oss att den nya stridsflygplanen kommer att ha en maximal startvikt på 18 ton och klassificera den i kategorin Mirage 2000 eller JF-17, att den kommer att drivas avhan Izdeliye 30 vektorkraftreaktor som också måste utrusta Su-57, att den kommer att ha ett tryck-viktförhållande större än 1 och att den kommer att överstiga hastigheten på Mach 2 (och inte hypersonisk som titeln TASS ..). Det kommer också att utvecklas under varumärket Sukhoi, och inte Mig som man kan tro initialt, och kommer att vara en så kallad 5: e generationens enhet. Å andra sidan lämnades ingen information om konsekvenserna av den federala budgeten eller om en möjlig kalender.

Sådana uttalanden bör därför tas med försiktighet, eftersom det, utan att ifrågasätta dem, är vanligt för ryska industriister att "försköna" bilden genom att presentera program på ett mycket mer avancerat sätt än vad de egentligen är. Det är dock obestridligt att en sådan anordning skulle tillgodose många behov, både för det ryska flygvapnet och för potentiella exportkunder i landets försvarsindustri, och skulle perfekt komplettera paret som sannolikt kommer att bildas av Su-57, dess derivat versioner och den framtida höghastighetsavlyssnaren för PAK DP-programmet, anförtrotts till Mig Design-kontorets team.

Mig 1 44 2006 e1622116496984 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Designen av Mig 1.44 kan mycket väl fungera som en grund för det nya Sukhoi-programmet efter sammanslagningen av de två designkontoren förra året inom Rostec-gruppen

För det första skulle det tillåta ryska flygvapen att ersätta sin flotta av Mig-29s som för närvarande är i tjänst med ett flygplan som är mer ekonomiskt att skaffa och använda än Su-57. Fulcrum, NATO-beteckningen av Mig-29, representerar faktiskt fortfarande nästan 30% av den ryska flygvapnens stridsflotta med nästan 440 flygplan i flottan, och de flesta av de marina flygvapen ombord, med 22 flygplan. Medan Moskva strävar efter att hålla formatet på sin stridsflotta över 1000 flygplan under de kommande åren, skulle en lösning som kombinerar Su-57 och Pak-DP vara för dyr. Detta är anledningen till att det ryska flygvapnet uppskattade det för 2 år sedan Mig-29-flottan skulle ersättas av tunga stridsdronor, som S70 Okhotnik-B. I detta sammanhang skulle en enhet som erbjuder blandad kapacitet, i pilot- eller droniserad version, göra det möjligt att ha en mer mångsidig och homogen flotta, samtidigt som underhållsbegränsningar och anskaffningskostnader förenklas.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna