Pentagons 2022-budget markerar ett stort skifte

Efter flera veckors väntan lade Biden Administration fram sin första årliga budget för Förenta staternas försvarsinsats. Även om det var föremål för flera uttalanden uppströms och många kommentarer, markerar denna nya Pentagon-budget en djupgående utveckling i den strategi som Vita huset vill använda för att förbereda och anställa sina väpnade styrkor, med en siktlinje, den allt hårdare konkurrensen mellan USA och Kina i Stilla havet. För att kunna möta denna utmaning som nu anses vara oundviklig av amerikanska tjänstemän, inklusive presidenten själv, cheferna för Biden-administrationen, liksom Pentagons militärledare, har valt att fokusera insatser på forskning och utveckling av nya system liksom effektiviteten hos de närvarande styrkorna, även om det innebär att man tillfälligt måste offra vissa förvärvsprogram.

Den presenterade budgeten, som kommer att debatteras och troligen ändras av kongressen, är baserad på ett globalt kuvert på 715 miljarder dollar, 11 miljarder dollar jämfört med 2021-budgeten, varav 111 miljarder dollar kommer att ägnas åt FoU-insatser, dvs. en ökning med 6%, samtidigt som förvärvsbudgeten kommer att minskas till 133,6 miljarder dollar, en minskning med 6%. Kärnkomponenten är stabil på $ 27,7 miljoner, vilket gör att arbetet kan fortsätta på den nya klassen av SSBN Columbia som kommer att ersätta ubåtar i Ohio-klass från 2030, liksom arbete med det strategiska bombplanen. B21 Raider avsåg att ersätta B1B från 2025. Två väpnade punkter är anmärkningsvärda på denna nivå, den första är finansieringen av Pacific Deterrence Initiative till 5,1 miljarder dollar för att stärka effektiviteten hos de amerikanska styrkorna och allierade i denna teater, och finansieringen av Advanced Capability Enablers, strategiska områden både för USA: s försvar och för landets effektivitet och ekonomiska och tekniska motståndskraft, inklusive 2,3 miljarder dollar för mikroelektronik (detta uppgår till att inkluderas i planen på 50 miljarder dollar för att flytta mikroelektronikindustrin till USA meddelade av Joe Biden), 3,8 miljarder dollar för det hypersoniska fältet, 875 miljoner dollar för artificiell intelligens och 398 miljoner dollar för 5G.

B 21 Raider News Defense | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | FÖRENTA STATERNA
Den amerikanska kärnvapenavskräckningen kommer att få 2022 miljarder dollar 27,7 för att fortsätta finansiera moderniseringen av sina styrkor, särskilt med fortsättningen av det strategiska bombplansprogrammet B21 Raider.

Den amerikanska armén fruktade att bära kostnaden för den amerikanska marinens och USA: s flygvapens samtidiga förstärkningsbehov för Stillahavsteatern. Slutligen, med 173 miljarder dollar tilldelade, kommer minskningen av anslagen 2022 att begränsas till endast 5 miljarder dollar, delvis uppvägs av att styrkorna dras tillbaka från den afghanska teatern, vilket frigör 3,2 miljarder dollar. Det kommer därför att kunna behålla sina investeringsinsatser i BIG 6-superprogrammet och dess 35 prioriterade program, som ensam kommer att samla 47% av de 35 miljarder dollar som tilldelats USA: s armés FoU- och utrustningsinsatser, de återstående 53% finansierar 500 eller så andra pågående program. För att uppnå detta måste den dock dra åt bältet i flera år inom förvärvsområdet. 2022 ber den amerikanska armén således endast 24 UH60M Black Hawk-helikoptrar, 30 AH64E Apache-attackhelikoptrar och 6 MH47G Chinooks för sina specialstyrkor, dvs. en minskning med nästan 30% av antalet begärda flygplan till 2021. I Dessutom kommer endast 187 Stryker-pansarfordon, 70 M1A2 Abrams och 25 Paladins självgående vapen att moderniseras, återigen i kraftig nedgång. samma den nya luftfartyget M-SHORAD ser sina order reduceras till 37 exemplar, mot 59 år 2021.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Budgets des armées et effort de Défense | Etats-Unis

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna