DD (x), SSN (x) eller NGAD kommer den amerikanska flottan inte att kunna finansiera alla tre samtidigt

Trots att den har en enda budget som är lika med den för Tyskland, Frankrike och Förenade kungariket, står den amerikanska flottan idag inför en mest komplex planeringssituation. Faktum är att efter 30 år av budgetnedskärningar och program som är för ambitiösa och mycket kostsamma för små operativa tillämpningar, t.ex. LCS-korvetter, Zumwalt-förstörarna eller havets kärnvapenattackubåtarwolf, befinner sig den amerikanska flottan att behöva ställas inför många imperativa program för att finansiera för att förnya och modernisera sin utrustning, och en federal budget som redan ligger vid den övre gränsen, som erbjuder endast små marginaler för tillväxt i framtiden. Det är i detta sammanhang som tillförordnade marinens sekreterare Thomas Harker skrev den 4 juni ett memo vilket indikerar att den amerikanska flottan med de nuvarande budgetprognoserna för 2023-budgeten inte samtidigt kunde finansiera de tre pågående FoU-programmen, nämligen DD (x) -programmet avsåg att ersätta Arleigh Burke-förstörarna generation- och Ticonderoga-kryssare, SSN (x) -programmet som syftar till att stärka den amerikanska offensiva ubåtflottan och Next Generation Air Dominance- eller NGAD-programmet, som bär samma namn som US Air Force's program utan att vara kopplat till det, och vem måste utforma ersättaren för Super Hornet ombord på US Navy hangarfartyg.

I själva verket har valet som Pentagon-strateger, Biden-administrationen och kongressen står inför redan delvis rensats, eftersom SSBN (x) Columbia-kärlbåtsbåtprogrammet är en fristad, eftersom det nu är nödvändigt att ersätta ubåtklasserna i Ohio-klassen. från 80-talet för att upprätthålla en effektiv avskräckande hållning. Dessutom kommer den amerikanska marinen att fortsätta uppstarten av FFG (x) -programmet för fregatterna i Constellation-klassen, vilket kommer att stärka den amerikanska ytstridskåren, medan Ford-klassens kärnkraftsbärare bär dem. -America- klasshelikoptrar, ubåtar av kärnvapenattack i Virginia-klass och Arleigh Burke Flight III-förstörare kommer att fortsätta att produceras, och att F35C stealth fighters, E-2D Hawkeye detektionsflygplan, flygplan P-8 Poseidon Maritime Patrol och MQ-25 Stingray air-to-air tankning drönare kommer att fortsätta att förvärvas. Den amerikanska marinen kommer därför att vara långt ifrån berövad, eftersom var och en av dessa utrustning ur många synvinklar representerar toppen av den nuvarande tekniken och är en av de bästa militära utrustningarna som finns.

Stingray MQ 25 Super Hornet News Defense | Laservapen och riktad energi | Railgun Railgun
Den 4 juni ägde den första tankningen under flygning av en F / A 18 F Super Hornet rum med en MQ-25 Stingray drone, vilket markerade en världs första och öppnade vägen för den överhängande ankomsten av Boeings drone inom den amerikanska flottan.

Liksom den amerikanska armén och dess BIG 6-program, och det amerikanska flygvapnet med NGAD, drivs den amerikanska marinen nu av de enorma framsteg som gjorts av den kinesiska och ryska försvarsindustrin, som båda har fyllt i många områden sin tekniska efterblivenhet -à-mot väst på bara några år, och efter att ha strukturerats för att erbjuda betydande produktivitet. Faktum är att om Arleigh Burke Flight III, Virginia och andra Super Hornets och F35C fortfarande kommer att kunna hålla ut mot kinesiska och / eller ryska styrkor under de kommande åren, verkar det mycket troligt att dessa kommer att vara 2030 eller 2035 överträffas av den nya generationens utrustning som kommer att tas i bruk i Peking eller Moskva. Det är just där den gordiska knuten ligger för Förenta staternas marin, som effektivt behöver dessa tre program 3, och som hittills inte har helt tillfredsställande alternativ.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Railgun elektrisk kanon

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna