Kina officiellt högsta prioritet för Pentagon nu

- Annons -

Som vi vet har många Pentagon-tjänster uppskattat under några år, om inte några månader, att den kinesiska militärstyrkan hade blivit det största hotet för USA och dess allierade, i Stillahavsteatern som i världen. . Men ett konfidentiellt direktiv som den amerikanska webbplatsen BreakingDefense.com har informerats om, visar att det från och med nu är hela Pentagon som anser att detta hot är de amerikanska arméernas prioritet, så att den överlåter den exklusiva styrningen av det till försvarsministeriet själv, general Lloyd Austin, som kommer att har till uppgift att definiera och genomföra Pentagons "kinesiska" politik. Detta är en händelse av sällsynt betydelse i USA, för även de mest inflytelserika försvarssekreterarna, som Donald Rumsfeld eller Robert McNamara, har aldrig varit ansvariga för ett sådant specifikt uppdrag, gentemot en stor potentiell motståndare.

Detta utnämning ger försvarssekreteraren omfattande besluts- och kontrollmakt över många aspekter, särskilt när det gäller genomförandet av den nya gemensamma krigsbekämpningsdoktrinen som, mycket mer än utvecklingen av nya eller nya vapensystem. Stötande teknik, utgör hjärtat av de amerikanska arméernas kortsiktiga svar för att motverka kinesisk makt under de kommande åren. Om kärnan i denna doktrin är baserad på Joint All-Domain Communication & Command-systemet, eller JADC2, utvecklat av US Air Force, tilldelas dess ledning nu direkt till sekreterare Austin, vilket tydligt visar den avgörande roll som denna nya strategi representerar för Pentagon.

Alla domäner Nyheter Defense | Militära allianser | Arméns budgetar och försvarsinsats
JADC2-doktrinen, som syftar till att öka och optimera informationsutbytet och samarbetet mellan alla enheter som är närvarande på slagfältet eller till stöd för detta, är kärnan i den amerikanska strategin att på kort sikt svara på den ökande styrkan. Kinesiska väpnade styrkor.

De tekniska och operativa aspekterna är inte de enda som faller inom den amerikanska försvarsministerns nya attribut. Faktiskt, och samtidigt med Joe Bidens ansträngningar sedan hans invigning, och vars första effekter kommer att märkas under den amerikanska presidentens nuvarande europeiska turné, kommer också Lloyd Austin att ansvara för att konsolidera nätverket av allianser i USA. Förenade, vare sig i Stillahavsområdet som på resten av planeten, att presentera en enad front av "västra demokratier" mot Kina, och därmed hoppas man avråda den från att genomföra potentiellt mycket allvarlig politik. Vi tänker naturligtvis på situationen i Sydkinesiska havet, där Peking gör anspråk på att de flesta holmar och rev som är listade på "historiska" grunder i full motsägelse till internationella regler, skapar ett växande antal spänningsområden med sina grannar. som Japan, Vietnam, Indonesien och Filippinerna.

- Annons -

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Militära allianser | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna