US Navy ändrar planeringsmål för att svara på kinesisk hot

Slutet på president Trumps mandat var, som vi vet, minst sagt kaotiskt. Ett område, bland andra, förbryllade många observatörer, industriell planering och US Navy-format, markerad av de sena och oproportionerliga initiativen från den amerikanska regeringen. Några veckor före invigningen av den utvalda presidenten Joe Biden antog Donald Trump en lag som ger amerikanska marinen mycket högformat med 355 stridsfartyg 2030 och mer än 500 byggnader 2045, även om ingen realistisk planering hade kunnat genomföras i denna fråga under den avgående presidentens 4-åriga mandatperiod. Uppenbarligen hade denna manöver nästan ingen chans att överleva Joe Bidens nominering, eftersom den antog en mycket betydande ökning av de medel som tilldelats US NavyMedan Pentagons budget hade redan nått det som många experter trodde var taket till mer än 700 miljarder dollar per år.

I själva verket befann den amerikanska flottan sig i början av året i en mycket känslig situation, med stöd av orealistiska mål och en begränsad budget, även om en betydande del av dess flotta nu når sitt livsslut. Ticonderoga-kryssarna och förstörarna Arleigh Burke Flight I, och att en annan del av dess flotta, mer modern, visar sig vara svår att använda i Stillahavssammanhang, som LCS. Trycket är desto starkare på USA: s marin som den kinesiska flottan upplever mycket snabb tillväxt, med i genomsnitt 7 kryssare och förstörare och minst två ubåtar som levereras varje år, och att den kommer att ta emot 2 det första tunga hangarfartyget utrustat med typ 2023 katapulter som för närvarande är under uppbyggnad. Dessutom tenderar den amerikanska marinens tekniska överlägsenhet över PLA: s tendens att snabbt försvinna, och det blir mer och mer riskabelt att satsa på de kinesiska sjömännens oförmåga när de tränar i en ihållande takt, särskilt under många komplexa och omfattande övningar. av amfibieövergrepp och krigföring mot fartyg på öppet hav.

Kinesisk typ 003 CV 18 flygplansbärare fortsätter att utvecklas vid Jiangnan Shipyard i Shanghai 925 001 Defense Analysis | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära sjökonstruktioner
Byggandet av det kinesiska hangarfartyget Type 003 i Shanghai fortskrider snabbt, och fartyget kan lanseras mellan slutet av detta år och mitten av nästa år.

I samband med utfrågningarna om förberedelsen av Pentagons budget 2022, US Navy har lagt fram en ny kapacitetsplan till den amerikanska kongressen för tiden fram till 2050. Det nya dokumentet, både mer realistiskt och mer flexibelt än den plan som Marc Esper, då Donald Trumps försvarsminister förra hösten, föreslog, visar också djupa paradigmskiften för den amerikanska marinen gentemot posten Det kalla krigets era som tar slut. Således är det slutgiltiga tillkännagivna målet upprättat kring en flotta som kommer att bestå av 321 till 372 stridsfartyg utrustade med en besättning och från 77 till 140 ytfartyg och autonoma och robotbåtar. I detalj, om flottan av stora hangarfartyg bevaras, med ett högt antagande om 11 fartyg som idag, och ett lågt antagande om 9 hangarfartyg som ofta nämnts, och att den tunga amfibiska flottan förblir i samma ånd, med 8 till 9 överfallshelikopterbärare (och därmed en minskning av volymen med 2 till 3 enheter av de 11 planerade LHA: erna i Amerika-klass) och 16 till 19 tunga överfallsskepp, andra element såg sina mål med djupt förändrad volym.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna