Sydkorea investerar 2,5 miljarder dollar för att utveckla sin egen "Iron Dome"

Ligger bara 35 km från den nordkoreanska gränsen har skyddet av Seoul, Sydkoreas huvudstad och dess 10 miljoner invånare alltid varit en huvudvärk och en stor fråga för södra militärplanerare. -Koreanska, särskilt eftersom det nu är inom direkt räckvidd av moderna artillerisystem som den nya nordkoreanska M-152 2018 mm pistolen, vars beräknade räckvidd skulle nå 40 km. Hittills hade landet litat på en Patriot-anti-missilsköld och dess kraftfulla flygvapen för att neutralisera detta hot, men den senaste tekniska utvecklingen tvingar nu planerare att implementera nya, kapabla lösningar för att fånga upp ballistiska missiler som drönare och artilleriskal, i för att skydda landets ekonomiska och politiska hjärta.

Detta är en av anledningarna till att Defense Acquisition Program Administration, eller DAPA, den statliga myndighet som ansvarar för sydkoreanska vapenprogram, genom försvarsminister Suh Wooks röst meddelade lanseringen av ett program för att utveckla ett system för skydd mot luft. hot, jämförbara med det israeliska järnkupolsystemet, som visade den fulla omfattningen av dess kapacitet för några veckor sedan under Hamasoffensiven mot israeliska städer. Det tillkännagivna målet är att fram till 2030 utveckla ett system som kan avlyssna yta-till-yta- eller luft-till-yta-missiler, men också raketer och artilleriskal samt drönare och att kunna möta storskaliga attacker riktade att mätta försvaret, för att skydda kritisk infrastruktur och militärbaser, enligt pressmeddelandet. För detta kommer DAPA att investera en budget på 2.980 miljarder won, eller 2,56 miljarder dollar, för att bland annat utveckla den avlyssningsmissil som kommer att implementeras av detta system.

KF21 presentation Nyheter Försvar | CIWS och SHORAD | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
I april 2021 ägde rum den officiella presentationsceremonin av prototypen för KF-21 Boramae, den nya generationens kämpe som utvecklats av den sydkoreanska försvarsindustrin.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | CIWS och SHORAD | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna