Storbritanniens Rolls-Royce kunde delta i det japanska FX-programmet

Det brittiska företaget Rolls-Royce skulle redan ha en viktig led i det brittiska Tempest-programmet för vilket det måste utforma en ny generation turbojet, enligt de förtroende som samlats in av en journalist från den japanska sajten Asahi.com, går med i utvecklingsteamet för det nya japanska nästa generations jägarprogrammet som för närvarande har kodnamnet FX. Den brittiska motortillverkaren kommer att hjälpa japanska företag att utveckla turbojetmotorn som kommer att driva denna femte generationens tvåmotoriga stridsflygplan som är avsedd att ersätta de hundra eller så Mistubishi F5 som för närvarande är i tjänst hos det japanska självförsvarets flygvapen, liksom F2J, tack vare en dimension av luftöverlägsenhet som mycket till stor del markeras i de första arbetena.

Informationen är fragmenterad angående FX-programmet, Tokyo är särskilt diskret om sin utveckling. I synnerhet var det föremål för hård konkurrens mellan den amerikanska flygindustrin, och i synnerhet Boeing och Lockheed-Martin, och brittiska BAe och Rolls-Royce, att följa Japan i detta ambitiösa äventyr, vilket skulle markera att han kom in land till den mycket slutna klubben för militära flygplanstillverkare som kan utforma ett modernt stridsflygplan. Under lång tid framträdde det brittiska erbjudandet endast som en potentiell folie för amerikanska erbjudanden, men enligt information som Asahi erhållit verkar det som om London hade lyckats övertyga Tokyo trots Japans industriella och militära närhet till USA.

EJ200 Image1 News Defense | Stridsflygplan | Internationellt tekniskt samarbete Försvar
Rolls-Royce tillverkar, i samarbete med MTU, Avio och ITP, EJ200 turbojet som driver Eurofighter Typhoon. Å andra sidan utfördes motorkonstruktionen huvudsakligen av Rolls-Royce och härstammar från den brittiska XG-40 demonstratorn.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Internationellt tekniskt samarbete Försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna