Vilka kommer det framtida kinesiska hangarfartyget Type 003 att ha?

Det har nu gått ett år sedan de första blocken som utgör det framtida kinesiska hangarfartyget Type 003 flyttades från sitt monteringsområde till Jiangnans varv i Shanghai, och det nya fartyget tar nu form baserat på observationer gjorda av kineser. spotters, särskilt när de tar en kommersiell flygning över dessa industrianläggningar. Så förra veckan visade bilder det skeppet hade fått sin öoch att hela skrovet hade slutförts, vilket möjliggjorde en mer exakt uppfattning om vad detta fartyg kommer att bli, om dess förväntade operativa kapacitet och om dess funktion inom marinstyrkorna i Folkets befrielsearmé.

Således känner vi nu exakt till flera byggnadsparametrar, såsom dess längd på 320 meter, flygdäckets bredd på 73 meter och dess beräknade tonnage mellan 80.000 85.000 och XNUMX XNUMX ton eller motsvarande hangarfartyg. Kitty Hawk-klassen, de sista fartygen av denna typ som inte hade utrustats med kärnkraftsdrivning i US Navy. Att jämföra, den nya generationens kärnkrafts hangarfartyg i Ford-klassen har en längd på 333 meter, en bredd på 77 meter och en förskjutning som överstiger 100.000 ton. Dessutom, där Fords har 4 elektromagnetiska katapulter och 3 hissar, har Type 003 bara 3 katapulter och 2 hissar. framtida PANG för den franska marinenkommer den att ha 3 hissar, men bara 3 katapulter, för en förskjutning på 80.000 003 ton. Å andra sidan kommer det att vara, liksom de amerikanska fartygen, utrustade med kärnkraftsdrift. Så klassificeras typ XNUMX av American Fords? I verkligheten kommer de två fartygen att vara väsentligt olika i form och användning ...

PAS Gerald ford analyserar försvaret | Stridsflygplan | Militära sjökonstruktioner
Gerald Ford-klassens kärnkraftsbärare utgör ett koncentrat av expertis som samlats in av den amerikanska flottan inom marin luftstrid och genomförandet av denna typ av fartyg och dess luftgrupp ombord.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna