Hypotesen om Dassault Falcon 10X för franska Patmar är mer än attraktiv

Under sin utfrågning av församlingskommittén vid nationalförsamlingen indikerade Joëlle Barre, delegationsvapnet, att efter order av 5 P8A Poseidon sjöpatrullflyg från Boeing av Tyskland för att ersätta några av sina utmattade Orion P3C, borde Frankrike återuppta utvärdera sitt deltagande i det fransk-tyska Maritime Airborne Warfare System, eller MAWS, som skulle låta de två länderna ersätta sina maritima patrullflygplan. Atlantique 2 och Orion år 2035, baserat på samarbete mellan Airbus och Thales. Och enligt webbplatsen latribune.fr kan det alternativ som valts av Paris baseras på det nya Falcon 10X långväga affärsflygplanet som för närvarande är under utveckling hos Dassault Aviation. Dessa meddelanden, och de diskretioner som samlats in av den alltid mycket välinformerade Michel Cabirol från latribune.fr, markera djupgående utveckling, både inom det fransk-tyska samarbetet inom försvarsindustrin, liksom i den framtida kapaciteten som marinen kommer att ha med avseende på sin maritima patrull, liksom med avseende på den roll som mycket väl kan spela framtiden Falcon 10X inom de franska flyg- och marinstyrkorna under de kommande åren. De erbjuder också lovande utsikter inom många områden, vare sig de är industriella, operativa och politiska.

För det första utgör detta meddelande av Joël Barre i många aspekter ett tydligt avbrott med den franska hållningen i sitt industriella samarbete med Tyskland i försvarsfrågor. Paris varnar inte bara för sitt mycket troliga tillbakadragande från MAWS-programmet på kort sikt, utan det gör det indirekt, exakt på samma sätt som det som tillämpades av Berlin om förvärvet av dess P8A, av vilka de franska myndigheterna informerades genom pressen. Detta markerar utan tvekan en viss form av upprymdhet och en märkbar djup irritation från de franska myndigheternas sida gentemot Tyskland, både med avseende på MAWS-programmet och de andra genomförda programmen. Således antydde Jöel Barre under samma utfrågning att Frankrike verkligen skulle ta initiativet att gå ensam framåt i Tiger 3-programmet som rör moderniseringen av Tiger-stridshelikoptrar, medan Tyskland i detta fall fortsätter att spela klockan, och att det hade också begärt Boeing och det amerikanska FMS för ett erbjudande om Apache AH-64E-helikoptrar, och detta även om det i dessa filer, felaktigheterna delas uppenbarligen och uppfattningarna skiljer sig åt beroende på om man är tysk eller fransk.

Tiger HADE mot MinDef News Defense | Tyskland | Maritime Patrol Aviation
Tiger 3, efterträdaren till Tigre HAD, kommer förmodligen att vara nästa program som Frankrike beslutar att genomföra utan Tyskland

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Maritime Patrol Aviation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna