Den nya amerikanska flygvapenstrategin kräver en 15-årig livscykel för sina krigare

Under ledningen av förvärven och utvecklingen av det amerikanska flygvapnet under Trump-administrationen, hade Dr. Will Roper personifierat en dynamik av radikala förändringar i ledningen av USAF: s industriprogram, men också i dess mycket uppfattning. Av livscykeln för stridsflygplan. . Presenteras under namnet " Digital Century-serien”, Detta paradigm baserades på intensiv användning av digital modellering och testning, på en Agile designmetod och på användningen av en öppen arkitektur som möjliggör stor flexibilitet i modulens design av enheten. Flera nyligen genomförda program har implementerat denna doktrin, som de militära myndigheterna hänvisar till under termen e-program, inklusive modernisering av B52 (ommotor) och A10 (nya vingar), liksom den nya T-avancerade träningsanordningen. 7A senare betecknad eT-7A.

Efter Will Ropers avgång från Pentagon med bytet av administration skulle man tro att denna dynamik skulle ha avtagit genom att förlora sin mest karismatiska promotor. Det är uppenbart att detta inte är fallet, och USAFs nya tillförordnade förvärvsdirektör Darlene Costello, visade nyligen att de axlar, mål och metoder som presenterades av dess föregångare förblev kärnan i det amerikanska flygvapnets industriella och tekniska strategi. Under'en presentation för officerarna i Potomac Club, beskrev hon sålunda med precision hur hon avsåg att utveckla sin armés industriella praxis och presenterade den strategiska visionen för denna om den nya industriella och teknologiska rytmen som följer av konkurrensen med Peking och i mindre utsträckning. mått, med Moskva.

T 7 Red Hawk försvarsanalys | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Boeing och Saab eT-7A Red Hawk är ett av de första e-programmen som erkänts som sådana av US Air Force

Denna doktrin baseras på två kategorier av program. E-programmen är utformade med hänsyn till den tidigare presenterade tekniska trippeln (digital modellering och tester, smidig och öppen arkitektur), vilket möjliggör utveckling som är snabbare, billigare och riskabelt samtidigt. Förutom de B52, A10 och e-T7A som redan nämnts, hittar vi också F15EX och Ground Based Strategic Deterrent, eller GBSD, som bör ersätta Minuteman III interkontinentala ballistiska missiler som för närvarande används. Även om det inte nämns som sådant verkar B-21 Raider Next Generation Strategic Bomber Program också uppfylla kriterierna för ett e-program inom ett antal områden.

E-serieprogrammen är e-program utformade på grundval av en fullständig modellering av dess industriella, ekonomiska och operativa livscykel under hela dess livslängd. Denna klassificering är uppenbarligen mycket nära den som presenterades tidigare under termen "Digital Century Series", utan dock den oinbjudande hänvisningen till Century Series på 50-talet, som i många punkter var ett operativt och industriellt misslyckande och utan andan av systematisk kompletterande globala serier som det innebär. För närvarande är endast ett program en del av detta ultimata paradigm, Next Generation Air Dominance, eller NGAD, som skulle göra det möjligt att ersätta F22 Raptors av uSAF före decenniets slut, men som mycket väl kan samtidigt för att producera ett alternativ till F35A, billigare att skaffa och särskilt att använda, och mer lämpligt för de specifika behoven hos USAF mellan 2030 och 2040, särskilt i Stillahavsteatern.

F 22 till Lakenheath top Analysis Defense | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Ersättningen för F22 kan mycket väl bara flyga 12 till 15 år innan den ersätts av ett flygplan som är mer lämpligt för de nya operativa och tekniska kraven som Kina står inför, enligt Darlene Costello.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna