Kommer antalet F35s som USA måste beställa att minska?

Även om det finns många rykten, även i Pentagon, om en mycket sannolik signifikant minskning av volymen F35 som kommer att beställas och distribueras av den amerikanska militären under de kommande åren, har inget formellt tillkännagivande gjorts om detta. långt har gjorts och ingen skiljedom har offentliggjorts. Men under de senaste dagarna verkar flera relaterade uttalanden från både US Air Force och US Navy visa att denna minskning så att säga skulle vara oundviklig, för att inte säga redan vacker och väl inspelad.

Den första av dessa uttalanden kommer från generallöjtnant David Nahom, Vice stabschef för US Air Force, under en utfrågning inför kongressen om utarbetandet av en rapport om framtiden för denna armé, och särskilt om föreställningar om finanspolitisk hållbarhet av den nuvarande ansträngningen. Om rapporten bara kommer att göras inom några veckor insisterade dock US Air Force N ° 2 på att F35 förblev den centrala delen av luftsystemet för att komma bredvid air superiority fighter från NGAD, enheten fungerar både som en stealth-effektor (som F117 till exempel på 90- och 2000-talet), och som en plattform för att optimera antennåtgärder till förmån för andra enheter. Och det är just i denna lista över citerade enheter som framtiden för F35 verkar äventyras. I likhet med general Brown, stabschefen för USAF, för några veckor sedan upprepade general Mahon viljan att genomföra 2030, en flotta med fem flygplan, nämligen F35A, ersättaren för F22 från NGAD-programmet, F15EX, A-10, samt F-16 och flygplanet som kommer att ersätta den, en lätt och ekonomisk fighter i användning placerad mellan 4: e och 5: e generationen.

F15EX EagleII Defense News | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
F15EX, en tid som Donald Trump införde det amerikanska flygvapnet, framstår nu som ett alternativ att välja för att innehålla uppkomsten av kinesiska marinflygstyrkor i västra Stilla havet

Med andra ord och helt enkelt kommer ersättningen för F16 inte att vara F35A, som förväntats hittills, utan den här nya enheten vars första officiella referens visade sig för bara 3 månader sedan., Och som utlöste ett kraftigt skrik från hundra parlamentariker och industrimännen Lockheed-Martin och Pratt @ Whitney. Emellertid var ersättningen av F16 just det första målet som identifierades för Joint Strike Fighter-programmet och F35, eftersom 'USAF nu implementerar nästan 800 F16 av olika modeller. Därför är hypotesen om en order för F35A reducerad till 800 eller 850 exemplar, av vilka 283 redan har levererats, naturligtvis vettigt, eftersom detta nummer motsvarar utbytet av A10 och en del av US Air Force F15, resten är F15EX: s ansvar avsedd att delvis ersätta F15C.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna