Rysslands strategiska beredskap når sina mål

- Annons -

Den 3 juli offentliggjorde Vladimir Putin, Ryska federationens president, en ny version av den militära doktrinen och försvarsplanen för Ryska federationen för perioden 2021 till 2025. Denna nya doktrin bekräftar framgången för den tidigare doktrinen, från 2016 till 2020, som innebar en stor insats för att modernisera de väpnade styrkorna, men också deras operativa förberedelse och tillgänglighet, liksom institutionernas och det civila samhällets förberedelse och motståndskraft mot eventuell aggression. I framtiden, och enligt denna doktrin, avser Moskva att använda väpnad makt där det är nödvändigt för att uppnå sina geopolitiska mål, och om ordet "fiende" aldrig används, eller termen "allierad". Dessutom är USA som europé Unionen utses som landets främsta motståndare och dess intressen.

Intervjuat av webbplatsen Rossiskaya Gazeta, Michael Popov, nuvarande biträdande sekreterare för ryska säkerhetsrådet, har alltså redan varnat för att Ryssland skulle svara "med största bestämdhet" på alla provocerande åtgärder som kommer från vilket land som helst, med incidenten mellan den ryska flottan och den brittiska förstöraren HMS Defender nära Krimkusten, vilket kan få dramatiska konsekvenser i framtiden. Dessutom verkar de ryska myndigheterna nu ha fullt förtroende för deras militära verktygs överlägsenhet, särskilt gentemot Nato och europeiska länder. Målet om 70% "modern" utrustning i ryska enheter uppnåddes och överskreds till och med under föregående period för att nu stå på 71%. Detta värde tycks tillfredsställa de ryska myndigheterna, som nu tänker behålla det, samtidigt som de drar det tekniska riktmärket för att upprätthålla effektiva och operativa väpnade styrkor.

okhotnik Su57 försvarsanalys | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Den kommande ankomsten av Su-57 och S70 Okhotnik-B kommer att göra det möjligt för Ryssland att behålla sin militära ledning över europeiska arméer

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna