Kina bygger andra plats som kan rymma mer än 100 ICBM-missilor

- Annons -

För bara tre veckor sedan demonstrerade amerikanska forskare konstruktionen av en plats i norra Kina, nära staden Yumen, på vilken 119 silor för närvarande byggs avsedda att ta emot interkontinentala ballistiska missiler eller ICBM. Trots de svaga kinesiska förnekandena och försöket från vissa statliga medier att förakta de två forskarna bakom denna upptäckt och att presentera denna enorma webbplats som en ny vindkraftspark, ror det västerländska underrättelsetjänsten snabbt till analysen. Medan Peking redan har hundra mobila ICBM och 2 silor för ICBM DF-12B, ledde byggandet av denna webbplats naturligtvis till en medvetenhet i väst om Pekings önskan att komma och spela sin roll helt i toppen av hierarkin av kärnkraftsnationer .

Det verkar emellertid som om Pekings ambitioner går utöver denna första webbplats. Verkligen, Federation of American Scientists släppte ny analys angående andra platsen, som ligger cirka 380 km nordväst om den första, som också visar, på grundval av tillgängliga satellitfoton, samma konfiguration och som liknande arbete har observerats. Och om bilderna bara visar den nuvarande konstruktionen av 19 silor, visar de amerikanska forskarnas projektion, helt övertygande, att den nya platsen också kommer att överstiga 100 silor, vilket dessutom skulle göra det möjligt för Kina att köra över Ryssland inom området ICBM om alla silor skulle vara utrustade med missiler effektivt och för att få det kinesisk-ryska paret till en eldkraft som motsvarar USA: s inom samma område.

kina missil silos Försvarsnyheter | Kärnvapen | Avskräckande krafter
Yumen-platsen exponerades av två amerikanska forskare, Jeffrey Lewis och Decker Eveleth, baserat på civila satellitbilder

Enligt amerikanska experter är valet av dessa två platser mycket meningsfullt ur en strategisk synvinkel, eftersom de så placerade silorna skulle vara utanför räckvidden för konventionella amerikanska system, till exempel kryssningsmissiler. Därför skulle det enda hotet som faktiskt skulle kunna väga dessa vapen komma från amerikanska ICBM- och SLBM-ballistiska missiler, eller till och med från franska och brittiska SLBM, dvs. vapen utanför den strategiska tröskeln. Dessutom tror de, troligen med rätta, att dessa nya silor kommer att beväpnas med ballistiska missiler med fast bränsle, som den nya DF-41 som redan utrustar Kinas mobila strategiska bataljoner och inte flytande drivna missiler som DF -5, vars förseningar före lansering av bränsleförsörjning utsätter den för förebyggande strejker.

- Annons -

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Avskräckande krafter

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna