Kongressen vill ha nya taktiska elektroniska krigsflygplan för det amerikanska flygvapnet

Det var 1998 som den sista elektroniska krigföringen EF-111A Raven drogs tillbaka från tjänst hos det amerikanska flygvapnet, utan att någon ersättning hade planerats för detta ändamål. Enheten uppfyller emellertid många och avgörande uppdrag, särskilt för att neutralisera förmågan att upptäcka och engagera det irakiska luftförsvaret under det första golfkriget, och för att tillåta de taktiska planen, och i synnerhet smygplanen F117, att 'fungera säkert . Övertygad om den mäktiga passiva smygen från sina F-22: or och den framtida F-35A, ansåg det amerikanska flygvapnet inte att det var nödvändigt att ersätta denna förmåga, det är riktigt dyrt och mycket komplext. Den amerikanska flottan, å sin sida, beslutade att designa en version dedikerad till elektronisk krigföring på grundval av F / A 18 F Super Hornet, betecknad EA-18G Growler, för att ta över från dess EA-6 Prowlers kom till slut av ras. Faktum är att så länge ingripandena var begränsade till himlen som var lite omtvistade irakier eller afghaner, tycktes valet av USAF vara motiverat. Å andra sidan, när B-2018, F-1 och F-15 från det amerikanska flygvapnet i april 16 var tvungna att slå mot de syriska kemiska installationerna, var det till den ärade EA-6 Prowler från den amerikanska flottan att den kallade att följa sina flygplan på den syriska himlen gentemot luftvärnsförsvaret för regeringen i Bashar Al Assad.

Det är på grund av denna brist som de amerikanska företrädarna föreslog, vid studien av Pentagons budget 2022, att anslå en anslagslinje för att finansiera studien och omvandlingen av jägare från 'US Air Force for bära och använda den nya ALQ-249 Next Generation Jammer-podden, eller NGJ, för närvarande under utveckling av Raytheon för US Navy EA-18 Growler, för att ge tillbaka till alla amerikanska flygvapen förmågan att ingripa i mycket omtvistade miljöer, särskilt inför integrerade flerskiktade luftförsvar som till exempel Ryssland eller Kina, särskilt eftersom dessa system nu har passiva radar och radar i UHF- och VHF-bandet som kan upptäcka amerikanska smygplan, även på stora avstånd, samt att engagera dem antingen med luft-till-luft-missiler eller genom att vägleda de avlyssnare som ansvarar för att eliminera detta hot. Med andra ord, Passive Stealth, som implementerats på F22 och F35, som har varit så mycket över Atlanten i nästan tre decennier, representerar inte längre tillräckligt skydd för att kunna verka i det omtvistade luftrummet. Användningen av Active Stealth, det vill säga om kraftfulla luftburna system, är avgörande.

EF 11A Raven EW USAF Defense News | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring
EF-111A Raven drogs tillbaka från US Air Force-tjänsten 1998 utan att någon ersättare förväntades, vid en tid då passiv smygning sågs som ett nästan absolut skydd mot fiendens luftvärn.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna