Kina för att bygga tredje ICBM -kärnkraftsraketlanseringsplats

I början av juli 2021 demonstrerade två amerikanska forskare byggandet av en stor plats i Gunzas högland, mellan Mongoliet och Tibet, avsett att rymma minst 119 silor som kan implementera interkontinentala ballistiska missiler ICBM, en första för Peking som fram till nu bara hade utplacerat 2 begränsade platser för att implementera DF-5-missiler, och som tycktes framför allt att lita på dess nya DF-41 mobila ICBM för att förstärka uppkomsten av dess strategiska avskräckande kraft. 3 veckor senare, byggandet av en andra plats, cirka 380 km från den första, identifierades av samma forskare, i en artikel publicerad av American Scientist Society, igen med mer än hundra silor som potentiellt är under uppbyggnad. Den 12 augusti är det dags för en tredje plats, som ligger i Inre Mongoliet i Hanggin Banner -regionen nära staden Ordos, att ha identifierats av de amerikanska underrättelsetjänsterna baserat på ögonblicksbilder tagna av den europeiska Sentinel-2-satelliten, med minst 29 nya silor under konstruktion för uppskattningsvis mellan 30 och 36 silor, enligt Roderick Lee, forskningsdirektör för China Aerospace Studies Institute, sade en organisation ansluten till det amerikanska flygvapnet.

Dessa nya platser under uppbyggnad, liksom de mycket mindre som redan finns, indikerar tydligt att Peking avser att snabbt "uppgradera" inom kärnkraftsavskräckande kraft gentemot de två stora världsmakterna i detta avseende. USA och Ryssland. Om vi ​​medger att alla byggda silor verkligen kommer att vara beväpnade med ICBM DF-41-missiler med en uppskattad räckvidd på 12.000 15.000 till 300 307 km, skulle Peking då ställa upp mer än 399 ICBM, vilket skulle göra Kina i nivå med Moskva. (6 ICBM ) och nära Washington och dess 16 Minuteman III utplacerade hittills. När det gäller Ryssland och USA kommer Peking också att ställa upp en flotta med mer än ett dussin atomubåtar som lanserar enheter beväpnade med interkontinentala byten-av-medium SLBM-missiler, liksom ett sextiotal strategiska bombplan, idag. Hui av H- 20, i stort sett moderniserad version av den sovjetiska Tu-21, och i morgon av H-XNUMX, en strategisk smygbombare som vill vara det kinesiska svaret på den amerikanska B-XNUMX Raider, för att vara i nivå med de två super- historiska kärnvapenmakter.

DF41 Missile News Defense | Kärnvapen | Missilförsvar
Den kinesiska DF-41 ICBM-missilen kommer att ersätta de vätskedrivna DF-5-missilerna i kinesiska silor, vilket möjliggör mycket snabbare utplacering vid hot.

Ökningen av antalet kärnkraftsvektorer för Peking kan motiveras på grund av kinesiska ambitioner att jämföra eller till och med överträffa USA på alla områden, inklusive avskräckningsområdet. Det skulle också ta hänsyn till de framsteg som gjorts inom anti-ballistiska system som THAAD och amerikanska SM3, den ryska S-500, eller det framtida europeiska TWISTER -systemet, som tenderar att minska den operativa men också den psykologiska effektiviteten av kärnkraftsavskräckning, med löftet, det är ibland riskabelt, att fånga upp vektorer innan de träffar sina mål. I själva verket, precis som luftangrepp, är det nu nödvändigt att multiplicera vektorerna för att gå utöver motståndarens avlyssningsförmåga och därför behålla effektiviteten av kärnkraftsavskräckning. Slutligen, genom att öka antalet platser och silor, utpekar Peking strategiska mål för de motsatta missilerna, som därför måste prioritera att eliminera den kinesiska kärnkraftsresponskapaciteten i händelse av konflikt, och därigenom minska attackkapaciteten mot andra. , till exempel industriområden eller städer.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Antimissilförsvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna