Måndagen den 4 mars 2024

Ryssland avslöjar exportversionen av sin nya Hermes långdistans pansarvärnsmissil

- Annons -

Utöver herrelösa ammunition och drönare, om det finns ett vapensystem som visade sin effektivitet under konflikten mellan azeriska och armeniska styrkor i Nagorno-Karabach hösten 2020, så är det den israeliska långdistanspansarvärnsmissilen SPIKE NLOS, som förstörde ett betydande antal armeniska rustningar och fästen utan att målen någonsin var medvetna om att de var måltavla. På samma sätt som den första generationens AT-2 pansarvärnsmissiler som orsakade förödelse i leden av israeliska pansarfordon under Yom Kippur-kriget, vilket ledde till det massiva inträdet av denna nya typ av vapen i alla arméer, pansarvärnsfartygen missil långdistans "No Line of Sight" eller NLOS, det vill säga kan avfyras utan en direkt siktlinje mot målet, håller nu på att bli ett väsentligt system i modern pansarvärnsstrid, och mer allmänt i medelstor till medelstor strid. hög intensitet.

Ryssland väntade inte på att Nagorno-Karabach-kriget skulle bli medvetet om pansarvärnssystemets sårbarhet för artilleri- eller luftvärnssystem när de utrustade flygplan, och började i början av 2010-talet utveckla en ny missil för sina stridshelikoptrar, Izdeliye 305 eller produkt 305, mer allmänt kallad Hermes, designad och tillverkad av företaget KBP Instrument Design Bureau, ett dotterbolag till jätten Rostec. Avsedd att ersätta 9M120 Ataka-missilen ombord på de Mi-28MN och Ka-52M , tillåter den, genom sin längd på 25 km, sitt blandade tröga och infraröda målstyrningssystem med människan i slingan, och dess militära belastning på 25 kg , för att angripa fiendens pansar och bunkrar utan att behöva utsätta sig för retureld, samtidigt som de förblir utom räckhåll för motståndarens luftvärnssystem med kort räckvidd. Dessutom, på grund av dess längd och dess infraröda slutliga guidningsläge, tyder allt på att Izdeliye 305 har en störtande slutfas, vilket gör det mycket svårare att fånga upp av Hard-Kill-system som den israeliska trofén . Liksom majoriteten av de nya ryska systemen har Hermes stridstestats i Syrien , med en framgångsrik skjutning registrerad 2019.

- Annons -
Mi 28NM försvarsnyheter | Nagorno-Karabach-konflikten | Vapenexport
Ryssland avslöjar exportversion av sin nya Hermes 3 långdistanspansarvärnsmissil

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Nagorno-Karabach-konflikten | Vapenexport

Resten av den här artikeln är reserverad för prenumeranter

Klassiska prenumerationer ger tillgång till alla artiklar utan reklam , från €1,99.


- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarnaGRATIS
Meta-Defense
SER