Kinesiska folkets befrielsearmé testar ny taktisk ballistisk missil

Nästan samtidigt med att eskaleringen av spänningarna mellan USA och Kina över Sydkinesiska havet och Taiwan har ökat, har Folkets befrielsearmé väsentligt ökat antalet och omfattningen av övningar som dess styrkor deltar i. Med en märkbar ökning av scenarier som närmar sig en militär ingripande mot den oberoende ön under amerikanskt skydd. Under de senaste månaderna har alltså de kinesiska marin-, luft-, amfibie- och marinflygstyrkorna genomfört nästan dagliga övningar framför och runt Taiwan, övningar som vidarebefordras av pressen och medierna i Peking, ett sätt att öka trycket på öns myndigheter och få dem att tvivla på den potentiella effektiviteten av ett amerikanskt ingripande om det behövs. Samtidigt har kinesiska ingenjörer också mångfaldiga innovationer inom rustningsområdet som kan spela en nyckelroll i ett sådant militärt ingripande som vi vet är riskabelt på mer än ett sätt, fess till välutrustade, motiverade och erfarna taiwanesiska väpnade styrkor med 70 år ansikte mot ansikte med PLA.

Så testade de kinesiska ballistiska krafterna nyligen en ny kortdistans ballistisk missil i öknen i nordöstra landet. Om testet ägde rum långt från Taiwan, kunde dess mål inte vara mer i förhållande till denna specifika teater. Missilerna, som verkar vara nya versioner av DF-15 som redan har använts i 30 år nu, utrustade med nya konventionella stridsspetsar med det uttryckliga syftet att slå och förstöra motståndarens kommunikations- och kommandocentraler. Det är inte känt om detta är en ny mer exakt version av DF-15 som gör det möjligt att slå med ett troligt cirkulärt fel på bara några meter ett mål (mot 300 m för den första DF-15A), för att eliminera det. med 750 kg explosiv laddning som bärs av missilen, eller om det är ett mer exotiskt stridsspets, till exempel användning av en ammunition som kan generera en icke-kärnkraftig elektromagnetisk puls, särskilt lämplig i detta fall exakt behov.

DF 15 missile 2 Defense News | EMP elektromagnetiska pulsvapen | Försvarsinstitutionell kommunikation
People's Liberation Army raketstyrkor ställer upp 850 DF-15 ballistiska ballistiska missiler samt 1200 äldre men moderniserade DF-11.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes à Impulsion Électromagnétique EMP | Communication institutionnelle défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna