US Army föredrar Dynetics framför Israels Iron Dome för nära luftförsvar

Efter de demonstrationer av kraft och effektivitet som gjorts av Iron Dome -systemen för att skydda israeliska städer från Hamas -raketer under de senaste månaderna, kan man rimligen förvänta sig att Rafael och Raytheons gemensamma erbjudande skulle ha den amerikanska arméns preferens framför den amerikanska Dynetik för att säkerställa nära luftfartsskydd av amerikanska arméplatser som en del av programmet Indirect Fire Protection Capacity, eller IFPC. Det var dock den sistnämnda Enduring Shield som använde den dyra AIM-9X Sidewinder-missilen på 0,5 miljoner dollar vardera, som valdes till nackdel för Iron Dome och dess Tamir-missil till 190.000 XNUMX. $, enligt webbplatsen Defensenews.com. Därför måste Dynetics nu tillhandahålla de första prototyperna i slutet av 2022 och ett komplett system redo för test 2023, så att produktionen av de 400 planerade systemen kan ingå i budgeten för år 2024.

Även om det utan tvekan är en besvikelse för Iron Dome och Rafael, är den amerikanska arméns beslut långt ifrån meningslöst, både ur operativ och ekonomisk synvinkel. Det nya systemet måste faktiskt äga rum mellan Shorad-systemen (Short Range Air Defense) under utveckling, och Patriot- och THAAD-systemen som tillhandahåller långdistansförsvar mot flygplan och missiler, särskilt ballistiska. Specifikationerna som presenteras av den amerikanska armén kräver emellertid ett system som framför allt är konstruerat för att motverka kryssningsmissiler och medelstora och tunga drönare, försvar mot raketer, artilleri och granater, kända under namnet RAM, och kampen mot lätta drönare är, för dess del, ansvaret för Shorad -systemen, och i synnerhet för ny DE M-SHORAD styrd energi. Men inom detta område är AIM-9X mycket effektivare än israeliska Tamir, med en räckvidd och en kapacitet för avlyssning och förstörelse perfekt lämpade för mål av denna typ.

DEMSHORAD Test e1629289407546 Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Luftförsvar
Skydd mot raketer, artilleri och murbruk kommer i första hand att ligga hos US Army DE M-SHORAD-system.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Luftvärnsförsvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna