Polen kommer att investera 6,75 miljarder euro för sitt luftfartsförsvar på kort och medellång räckvidd

Även om det finns mycket att säga om den panamerikanska tropismen i Warszawa, är det fortfarande obestridligt att Polen är ett av de europeiska länder som gör de största ansträngningarna för att modernisera sina väpnade styrkor och förse sig med den nödvändiga kapaciteten att klara av. högintensiv engagemang, om någon. Bara under de senaste 3 åren har den polska väpnade styrkan meddelat förvärvet av Patriot PAC-3 batterier för 5 miljarder dollar, 20 HIMARS -system för 414 miljoner dollar, 100 spjutmissiler och 80 skjutstationer för 100 miljoner dollar, 5 använda C-130H för 15 miljoner dollar, 32F-35A för 4,6 miljarder dollar samt, nyligen, 250 Abrams M1A2C huvudstridsvagnar för ett belopp på 4,5 miljarder dollar och 24 lätta MALE TB2 Bayraktar -drönare för ett konfidentiellt belopp.

Samtidigt inledde landet förhandlingar om att förvärva två svenska ubåtar i klass Södermanland för en beräknad budget på 250 miljoner euro ingår moderniseringar, liksom två tävlingar, en för att förvärva 2 attackubåtar med konventionell framdrivning, och den andra för 3 medeltonnfregatter. Warszawa lanserade också Kurk -tävlingen för att förvärva 32 moderna stridshelikoptrar. Det måste sägas att de polska myndigheterna inte tvekade att lägga handen i plånboken för att bli en av Natos bästa studenter inom försvarsområdet, från en budget på 8 miljarder dollar 2011 som motsvarar 1,7, 11,8% av landets BNP , till 2020 miljarder dollar år 2,1, för 5% av BNP, och respekterar således, fem år i förväg, de åtaganden som gjordes vid toppmötet i Cardiff 2014.

Lockheed nät 5618M för taktiska missiler för Bahrain Polen Rumänien Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
År 2019 tillkännagav Warszawa ordern på 20 HIMARS långdistansartillerisystem från Lockheed-Martin, en av flera beställningar för amerikansk militär materiel som Polen har lagt under de senaste åren.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna